Veveriţă, testată pozitiv cu ciumă bubonică. S-a emis o nouă atenţionare sanitară în plină pandemie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
O veveriţă a fost testată pozitiv cu ciumă bubonică, în weekend, în Colorado, ceea ce a determinat autorităţile statale să emită o atenţionare sanitară, scrie Xinhua.

Infecţia depistată la veveriţă a fost semnalată în oraşul Morrison din comitatul Jefferson, la aproximativ 27 kilometri sud-vest de capitala statului, Denver, după ce un alt caz a fost confirmat anterior în comitatul Broomfield, la nord-vest de Denver.

Potrivit rapoartelor, Colorado a emis o atenţionare sanitară după infecţia recent confirmată, citând o amplificare a activităţii asociate ciumei în acest stat. Conform reprezentanţilor locali din domeniul sanitar, pisicile sunt în special sensibile la această boală bacteriană letală, răspândită de purici care trăiesc pe rozătoare sălbatice. Oamenii se pot infecta prin intermediul animalelor infectate sau a înţepăturilor de purici purtători.

Printre simptomele ciumei bubonice se numără febră mare, frisoane, dureri de cap şi greaţă, care apar la o săptămână după expunere.

Recent, un adolescent în vârstă de 15 ani suspectat de infecţie cu bacteria care provoacă ciuma bubonică a murit în provincia Gong-Altai din vestul Mongoliei. Cazul a fost confirmat de rezultatele testelor de laborator, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel