Veteran de război, imunizat la 91 de ani: Vaccinurile au salvat lumea de boli grave
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Veteran de război, imunizat la 91 de ani: Vaccinurile au salvat lumea de boli grave / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Veteran de război, imunizat la 91 de ani: Vaccinurile au salvat lumea de boli grave / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sabin Husariu, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a ales să se vaccineze împotriva COVID-19 la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Echipa RO Vaccinare l-a numit un „exemplu de moralitate la 91 de ani”.

Sabin Husariu este și un reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război la filiala „Avram Iancu” din Cluj. Veteranul s-a vaccinat împotriva COVID-19 marți, 23 februarie, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilan” Cluj-Napoca.

Deși multă lume ar fi uimită de această mișcare, fiindcă încă există dubii în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19 în rândul populației, Sabin Husariu s-a prezentat la vaccinare încrezător.

Motivul pentru care a făcut această alegere a fost pentru că a trăit în vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave, dar și pentru că este în fire pozitiv. Întotdeauna încearcă să vadă partea plină a paharului.

Veteranul de război Sabin Husariu a trecut prin multe vaccinuri până în prezent, dar ultimul important a fost în urmă cu 85 de ani. Atunci avea vârsta de doar 6 ani și s-a vaccinat împotriva variolei. Husariu a fost copil de trupă, chiar de la vârsta de 12 ani, și avea un tată refugiat. A fost născut într-o localitate defavorizată, dar a rămas mereu încrezător, precizează Monitorul de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel