Versiunea sovietică a trilogiei „Stăpânul inelelor“ a fost redescoperită după 30 de ani / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Versiunea sovietică a trilogiei „Stăpânul inelelor“ a fost redescoperită după 30 de ani  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Versiunea sovietică a trilogiei „Stăpânul inelelor“ a fost redescoperită după 30 de ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O adaptare de televiziune sovietică a trilogiei „Stăpânul inelelor“, despre care se credea că s-a pierdut, a fost redescoperită și postată săptămâna trecută pe YouTube, încântând fanii ruși ai filmului.

Khraniteli, un film din 1991 bazat pe scrierile lui Tolkien, Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului, este singura adaptare a trilogiei Lord of the Rings despre care se crede că a fost făcută în Uniunea Sovietică.

Difuzat cu 10 ani înainte de lansarea primei părți a trilogiei filmului lui Peter Jackson, varianta sovietică pare ruptă din altă epocă: costumele și decorurile sunt rudimentare, efectele ecranului verde sunt ridicole, iar multe dintre scene arată mai mult ca o producție de teatru decât un lung metraj. Puțini știau despre existența filmului până când canalul 5TV, a postat filmul pe YouTube săptămâna trecută, iar acesta a strâns aproape 400.000 de vizionări în câteva zile.

Versiunea sovietică include câteva elemente de complot rămase în afara trilogiei lui Jackson, inclusiv o apariție a personajului Tom Bombadil, un locuitor din pădure tăiat din versiunea în limba engleză, precizează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel