Data actualizării:
Data publicării:

Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn și sparanghel sălbatic

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ /Sursa foto: pexels.com (Israel Albornoz)
Imagine cu rol ilustrativ /Sursa foto: pexels.com (Israel Albornoz)

Vrei o rețetă inedită astăzi? Avem un preparat filipinez numai bun de încercat.

Ingrediente

-  vermicelli -200gr(4 persoane)
- 2 morcovi tăiați bastonaşe
- varză - o farfurie cu vârf tăiată fideluță
- ceapă verde - 2-3 cepe potrivite tăiate ţărăneşte
 - sparanghel verde - un mănunchi
 - lemon grass - 1 beţişor (se poate înlocui cu coaja de lămâie sau limă)
 - ciuperci - 150 grame de urechi de lemn laminate (bureţi deshidrataţi, ciuperci proaspete, shiitake...)
 - ghimbir - 50 grame laminat
 - alge - 20 grame kombu
 - chilli - 2  bucăţi
 - sos de stridii -2 linguri
 - sos soia - 5 linguri
 - ulei de susan - 5 linguri (sau ulei de floarea soarelui)

Cum se prepară

Într-un vas punem pasta de orez şi o acoperim în totalitate cu apă. Se lasă circa 30 minute, nu mai puţin. Între timp, căutăm cu înverşunare wok-ul, pe care nu l-am mai folosit de jumătate de secol. Îl punem cu uleiul la foc iute. Când uleiul s-a încins, se aruncă morcovul, ceapa, ghimbirul, lemon grass şi sparanghelul. Aveţi grijă să mai rămână ceva şi în wok. Zarzavaturile se lasă câteva minute, nu trebuie călite pentru că se înmoaie. Doar 2-3 minute până când uleiul pătrunde foarte puţin în pulpa morcovului, potrivit gustos.ro.

Scoatem pastele din apă şi le lăsăm la scurs. Adăugăm varza, ciupercile, algele şi chilli. Amestecăm, lăsăm alte 3 minute până se înmoaie varza. Pastele scurse de apă se amestecă cu zarzavatul. Se adaugă sosul de soia şi cel de stridii - cele două sosuri sunt foarte sărate şi aromate, de aceea este foarte posibil să nu fie nevoie să asezonăm. Amestecăm ingredientele cu nădejde pentru a fi pătrunse de arome şi sosuri. Se servesc imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel