Data actualizării:
Data publicării:

Verdict Roșia Montană. Nicușor Dan, printre vinovați. Pentru ce se lupta, de fapt, „omul pagubă” / foto și video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
România va afla vineri, 8 martie, decizia în cazul Roșia Montană, în procesul intentat de Gabriel Resources. În urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, anunța că valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate în cazul Roșia Montană se ridică la 6,7 miliarde de dolari. 

Din nefericire, s-a ajuns aici și pentru că România a fost „ajutată” și „salvată” de oameni care pare că au făcut totul pentru a încerca să o distrugă. Unul dintre cei care au dus un război împotriva proiectului minier de la Roșia Montană a fost nimeni altul decât Nicușor Dan. Actualul primar al Capitalei, pe vremea aceea, activist, a salvat atât de mult Roșia Montană încât astăzi suntem la un pas să plătim sume uriașe. Încă de prin 2010, Nicușor Dan striga în stradă: „Salvați Roșia Montană”. 

Pentru ce se lupta, de fapt, Nicușor Dan? Ca să plătim 6,7 miliarde de dolari... Este „omul pagubă”. Specula emoțional temeri ale oamenilor, dar de fapt erau niște ținte false. Rezultatul: pagube. Să plătească românii 6,7 miliarde de dolari. 

În 2012, de exemplu, Nicușor Dan spunea că proiectul cu Roșia Montană este unul criminal.

„Sunt ca și dumneavoastră un om care o dată pe lună vine la un miting, scrie o scrisoare sau participă la un proces împotriva acestui proiect criminal!”, a zis Nicușor Dan într-un discurs la un protest din Piața Constituției.

Youtube video image

De altfel, așa a apărut și Uniunea Salvați România, pe fondul strigătelor ale lui Nicușor Dan. Doar că nu știm și nu vedem nici astăzi ce a salvat sau ce salvează Nicușor Dan...

Ce vedem astăzi cu Roșia Montană este definiția clară a cuvântului „salvăm” din dicționarul lui Nicușor Dan, în condițiile în care România va fi obligată să plătească sume uriașe în acest proces.

 

Uitați-l și pe Nicușor Dan la protest:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel