Nicolae Ciucă a dezvăluit de ce nu s-a mai întâlnit cu Elena Lasconi. "Dacă așteaptă să ne ducem să ne ploconim, nu se va întâmpla niciodată"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a vorbit despre relația pe care o are în prezent cu Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, și a spus ce îi reproșează.

"Nu ne-am mai întâlnit, pentru că Elena Lasconi... Eu am discutat cu doamna Elena Lasconi. Cu toată condescența şi respectul pentru o doamnă, am rugat-o să avem discuţiile cât se poate de aşezat, fără să să ieşim dintr-un cadru în care să dea mesaje înainte de a se fi agreat ceva. În momentul în care ne pregăteam să avem o întâlnire, domnia sa a venit şi ne-a spus să ne igienizăm. Nu am mai vorbit apoi. Igienizarea a făcut-o electoratul la alegeri. Nu cred că trebuie să discutăm mai mult de atât. Şi ne-am oferit în continuare disponibilitatea...

Nu vă supăraţi... USR-ul are 8%. Dacă aşteaptă să ne ducem noi să ne ploconim, nu se va întâmpla niciodată. Şi nu sunt un om orgolios, dar atâta timp cât nu am jignit pe nimeni, nici adversari... Am fost cât se poate de echilibrat, de aşezat, dorind să nu fac altceva decât să aducem toate forţele laolaltă, să dăm un mesaj către poporul român: "Băi, fraţilor, nu se poate altfel, decât prin unitate."

Suntem atât de polarizaţi, atât de dezbinaţi, încât este foarte greu să ai un mesaj către oameni. Oamenii, preconceput, pleacă de la nişte percepţii care sunt absolut induse. Noi trebuie să vorbim cu oamenii şi să le explicăm că orice demers se face printr-o activitate comună, unitară, prin efort comun", a spus Nicolae Ciucă, la Digi 24.

Ce spunea Elena Lasconi despre întâlnirea cu Nicolae Ciucă

În luna iulie, Elena Lasconi anunța că va avea o întâlnire cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, care, ulterior, nu s-a mai concretizat.

"O să văd ce doreşte domnul Ciucă să discutăm. Eu o să ascult, nu o să mă duc cu nişte idei, nişte scenarii pe care mi le imaginez. O să ascult, să vedem ce are de spus, dar în momentul acesta nu simt că putem merge într-o alianţă. E nevoie de o igienizare în PNL. Nu se pot detaşa de PSD", declara, atunci, Lasconi.

Întrebată, atunci, dacă USR şi PNL s-ar putea susţine reciproc în turul al doilea al prezidenţialelor, Lasconi a apreciat că acest lucru ar trebui să fie "de la sine înţeles", având în vedere că este vorba despre două partide de dreapta, dar că rămâne de văzut.

"Cred că asta e de la sine înţeles. Dacă, să presupunem... Nu, n-ai cum... Adică tot o formaţiune de dreapta ar trebui să susţii, chiar dacă acum eşti atât de lipit de PSD. Ştiu că există voci în PNL care au fost şi împotriva celei de-a doua alianţe cu PSD şi care îşi doresc să se întâmple această igienizare. Vom vedea", a spus ea.

"Ar trebui să îşi facă puţină curăţenie şi igienizare"

Întrebată, la acel moment, ce părere are despre cel mai recent sondaj de opinie de atunci, conform căruia ar ocupa locul patru în ce priveşte preferinţele românilor la prezidenţiale (cu 14%), după Marcel Ciolacu, George Simion şi Mircea Geoană, liderul USR a replicat că nu crede în sondaje, ci în inteligenţa românilor şi în propriile fapte.

"Sunt omul dialogului. Ar fi de discutat cu toţi cei care se consideră de dreapta. Săptămâna asta, în mod cert voi discuta cu reprezentanţi ai PNL. Dar PNL ar trebui să îşi facă puţină curăţenie şi igienizare, pentru că acum nu se pot detaşa de PSD, dar ştiu că interiorul PNL există oameni care ştiu că asta nu e calea bună nici pentru ei, nici pentru ţară", preciza Elena Lasconi pentru Digi24, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel