Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost vândut mexicanilor
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto VelPitar.ro
foto VelPitar.ro
Cel dintâi brutar din România a fost vândut unui gigant originar din Mexic. 

Aproape 200 de milioane de euro a plătit grupul mexican Bimbo pentru Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România. Bimbo este un gigant în industria de panificație. 

Sursele Profit.ro arată că tranzacția este finalizată și urmează a fi anunțată în următoarea săptămână pe bursa mexicană, acolo unde este listat Bimbo. Conform sursei citate, a fost cumpărat doar Vel Pitar, nu și business-ul de morărit Șapte Spice, controlat de același fond de investiții american Broadhurst, administrat de NCH.

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acționarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Vitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel. Reprezentanții NCH au confirmat informațiile Profit.ro. 

În 2021, Vel Pitar a avut afaceri de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei, cu peste 1.900 de angajați. Compania a fost lansată pe piață în 2001, după ce Broadhurst Investment a preluat companiile românești din industria panificației Mopariv Vâlcea și Berceni București și le-a unit sub acest brand, alături de fabricile Granpan Tecuci și Panegrano Cluj. 

Bimbo este pe piață din 1943, are operațiuni în 33 de state, având 197 de brutării și afaceri anuale de 15 miliarde de dolari. Anul trecut a raportat vânzări de 17,2 miliarde dolari și un profit net de 788 milioane dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel