Vasilescu: România, condamnată la 15 ani de carantină. Nicio bancă nu acceptă așa ceva
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu la Banca Naţională, a explicat într-un interviu pentru DCNews ce a însemnat, de fapt, că Ceaușescu a plătit toată datoria externă în 1989.

Așa cum se știe, în 1989, Ceaușescu achitase toată datoria externă a României, chiar dacă, așa cum a relatat Adrian Vasilescu, mai rămăsese o sumă de plătit Chinei.

"După ieșirea lui Maurer din orizont și a echipei lui, multe rele s-au întâmplat în țară. Acestea au culminat cu hotărârea lui Ceaușeșcu, care a spus băncilor occidentale 'Termin cu voi, vă plătesc toată datoria!'. Nicio bancă nu-ți acceptă așa ceva", a spus Adrian Vasilescu.

"Ei bine, Clubul Bancherilor s-a întâlnit la Paris și România a fost condamnată la 15 ani de carantină (până în '95). De asta am plecat de la Fondul Monetar Internațional, care ne-a scos din necaz, pentru că nu ne împrumuta nimeni. (...) Toată perioada asta a fost pe intervenția guvernatorului, prin relațiile private pe care le-a avut cu diverși guvernatori, inclusiv cu Greenspan (Alan Greenspan, șeful rezervei federale a SUA - n.r.)" a mai declarat consilierul Vasilescu.

Ce s-a întâmplat până la sfârșitul carantinei și cum s-a descurcat România, aflați din interviul de mai jos:

VIDEO

Vezi și: Datoria externă. România nu plătise tot în 1989. Adrian Vasilescu, dezvăluire


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel