Data publicării:

Vasile Blaga, campanie sinucigașă la Pojejena

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Politica
WhatsApp
alegeri pojejena
alegeri pojejena

Președintele Vasile Blaga, vicele Gheorghe Flutur și deputatul Alin Popoviciu au sprijinit campania PDL în comuna Pojejena,  unde duminică au loc alegeri parțiale pentru postul de primar.  Conducerea PDL a participat la un simpozion în Oravița, în apropiere de Pojejena, iar liderii naționali au mers să discute cu locuitorii. Interesul conducerii PDL pentru micuța localitate din județul Caraș Severin nu este ușor de explicat. De altfel, purtătoarea de cuvânt a PDL, Adriana Săftoiu, a declarat la România Tv că nu știe nimic despre campania electorală din sud-vestul țării. La nivelul organizației locale, se știa că Vasile Blaga a venit în zonă la un botez.

Oricum, riscurile sunt mai mari decât beneficiile. O victorie în Pojejena, comună cu 2500 de alegători, nu înseamnă nimic la nivel național. Înfrângerea candidatului PDL, pentru care s-au mobilizat personal șefii partidului, ar fi o nouă înfrângere electorală a lui Blaga. În plus, adversarii politici ai PDL ar putea ridica întrebări legate de interesul pentru o localitate aflată în zona de frontieră cu Serbia.

Fostul primar, Omer Radovancovici, zis și Prințul Clisurii, a fost condamnat definitiv pentru contrabandă cu țigări, lăsând postul vacant, în februarie. Soția sa, Mira, a fost sprijinită de unii membri ai organizației PDL, pentru a-i prelua mandatul, dar ea a ales să candideze sub sigla USL, scrie  expressdebanat.ro. PDL a decis să-l susțină pe Miladin Simonovic, comisar la Garda de Mediu Caraș. Șansele acestuia ar putea fi afectate după ce Garda de Mediu a amendat propria comună, acum trei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel