Varză murată cu ardei dulce: este crocantă și poate fi consumată după 20 de minute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Varză murată cu ardei dulce, este crocantă și poate fi consumată după 20 de minute. Sursa - pixabay.com
Varză murată cu ardei dulce, este crocantă și poate fi consumată după 20 de minute. Sursa - pixabay.com
Vă prezentăm o rețetă incredibilă de delicioasă din varză și ardei dulce.

Salata poate fi păstrată chiar și o lună în frigider. Nu este greu să prepari o astfel de salată și vei fi plăcut surprins de gustul și conținutul de vitamine.

Ingrediente:

varză - 2 kg,
ceapă - 2 bucăți mari, 
ardei bulgăresc - 2 bucăți,
morcovi - 2 bucăți, 
sare - 3 linguri,
zahăr - 100 grame,
ulei - 100 ml,
apă - 100 ml,
oțet (9%) - 100 ml.


Prepararea

Se toacă mărunt varza, se adaugă sare și se zdrobește cu mâinile. Ceapa se taie în jumătăți de rondele, iar ardeiul gras în fășii. Morcovii se dau prin răzătoare. Toate legumele se amestecă bine.

Dulceață de roșii pentru iarnă: este dulce, picantă și incredibil de aromată

Apoi pregătiți marinada. Apa, amestecată cu sare, zahăr și ulei se pune la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugați oțet, amestecați și luați imediat oala de pe foc. Marinada fierbinte se toarnă peste legume și se amestecă totul bine.

Puteți consuma salata imediat după ce a fost preparată. Totuși, mai bine ar fi să o lăsați la temperatura camerei timp de 12 ore. Apoi transferați-o într-un loc rece. Salata de varza murată se poate păstra până la o lună în frigider. Poftă bună!

Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă 

Sosul natural din roșii este grozav pentru a fi fi pregătit pentru iarnă. Secretul aromei și al gustului bogat al sosului sunt condimentele, perfect asortate.

Cu această rețetă, ketchup-ul va fi delicios și poate fi preparat cu ușurință acasă. Un astfel de sos nu diferă deloc de unul achiziționat, cu excepția faptului că este preparat din produse naturale fără utilizarea diverșilor aditivi.

Ingrediente pentru 1,5 litri de ketchup:

suc de roșii - 3 litri,

zahăr - 130-150 grame,

sare - 20 grame,

un amestec de boabe de piper - un sfert de linguriță,

boabe de ienibahar - 2 bucăți,

scorțișoară - un sfert de linguriță,

coriandru - 4-5 bucăți,

boia de ardei măcinată - 1 linguriță,

oțet 9% - 1,5 lingură,

usturoi - o căpățână (opțional)

Metoda de gătire

Pentru a pregăti ketchup-ul, ar trebui să alegeți roșii coapte și fără nicio deteriorare. În primul rând, trebuie spălate și tocate cu un blender. Treceți, apoi, piureul de roșii printr-o sită pentru a elimina semințele. Se toarnă sucul de roșii pregătit într-o cratiță și se aduce la fierbere. 

Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție

După ce a început să fiarbă, reduceți focul la mediu și gătiți până când volumul de suc scade la jumătate. După aceea, adăugați zahăr în proporție de 100 grame la un litru de ketchup, sare după gust, condimente.

Reduceți focul și fierbeți ketchup-ul încă 10-15 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet în proporție de 1 lingură la 1 litru de ketchup gata preparat. Opțional, puteți adăuga și usturoi. Turnați ketchup fierbinte în borcane spălate și uscate, Închideți-le cu capace. Răsturnați borcanele pline cu gura în jos, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le așa până se răcesc.

BONUS. Trei ingrediente care strică orice salată și o transformă într-o adevărată bombă calorică

O salată delicioasă și sănătoasă poate deveni dăunătoare dacă folosești câteva ingrediente, care trebuie evitate.

Pentru ca să beneficiezi de vitaminele din salată, te sfătuim să eviți trei produse pe care nu trebuie să le adaugi absolut deloc în acest fel de mâncare.

Unii adaugă în salată maioneză, unii - mult ulei, iar alții - câte un pumn de nuci. Astfel de salate nu fac decât să îngreuneze digestia și nu veți obține niciun beneficiu de pe urma consumului lor.

Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș

Pentru a preveni transformarea salatei într-o adevărată bombă calorică, nu folosiți sosuri grase sau cașcaval tare, care conține multe calorii. Adesea, în acest fel de cașcaval se adaugă arome dăunătoare. Pentru a face salata sănătoasă, adăugați  brânză feta sau brânză de oi.

De asemenea, salatele calde conțin în compoziție și preparate prăjite: file de pui, bacon, carne de porc. Prin urmare, nu veți obține niciun beneficiu de pe urma lor.  

Toate sosurile pentru salate, inclusiv maioneza făcută în casă, nu fac decât să dăuneze organismului. Nu veți obține niciun beneficiu, iar caloriile din farfurie vor crește. 

Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă 

Pentru un dressing sănătos pentru salată aveți nevoie de ulei de măsline, o lingură suc de lămâie și sare.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel