Data publicării:
Varză de Bruxelles a la Cezar Osiceanu. E absolut gustos atât în variantă de post, cât și de dulce
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: varză de Bruxelles. Vă spune cum se face atât de post, cât și dacă mâncați de dulce.
„Să ne pregătim organismul, încă de pe acum, pentru mesele de Crăciun ar fi o idee bună, nu-i așa? Așa că haideți să facem împreună ceva bun, gustos și arătos, adică o varză de Bruxelles a la Cezar!
Avem nevoie de:
1. Circa 500 grame de verze de Bruxelles
2. Un morcov gros și serios tăiat fâșii subțiri și potrivit de lungi
3. Câteva ciupercuțe grațioase tăiate felii
4. Un ardei iute verde și unul roșu tăiați feliuțe subțiri și fără semințe
5. 3-4 căței de usturoi tăiați feliuțe
6. Mărar tocat
7. Mirodenii: curry, boia dulce, piper
8. Parmezan ras 100 grame.
Mod de preparare:
Punem apa să fiarbă și, când a dat în clocot, punem verzele spălate înainte. Acestea vor sta până când intră ușor în ele o scobitoare, după care le scoatem și le lăsăm să se scurgă într-o sită.
În tigaie punem să se călească întâi morcovii, adăugăm ardeiul, ciupercile și usturoiul și după 4-5 minute și verzele de Bruxelles. Amestecăm ușor și, după 2-3 minute la foc mediu, adăugăm curry, piper și boia dulce, turnând o jumătate de pahar de vin. În 3-5 minute este gata. Punem în farfurie conținutul tigăii noastre și presărăm peste mărarul tocat și parmezanul ras. Dacă țineți post, renunțați la parmezan sau căutați un înlocuitor de post pentru parmezan.
Și pentru că mai sunt și unii pofticioși de adaos de carne, puneți câteva jumări ca garnitură! Poftă bună! Vă asigur că este delicios”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
VEZI ȘI: Tagliatelle în sos picant a la Cezar Osiceanu. Cea mai bună rețetă
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o nouă rețetă: tagliatelle în sos picant.
„Întrebarea zilei: Ce mai mâncam noi astăzi? Răspunsul zilei: ce vrem noi! Azi, dacă doriți, încercăm tagliatelle în sos picant a la Cezar.
Avem nevoie de:
1. 2-3 roșii tăiate cubulețe
2. 1 ardei iute roșu sau verde tăiat feliuțe subțiri
3. 150 gr de măsline
4. 1 ardei kapia sau un gogoșar grăsan tăiat cubulețe
5. 200 gr telemea de oaie tăiată cuburi.
6. Mirodenii: curry, piper
7. Verdeață proaspăta tocată mărunt
8. File de somon tăiat bucăți potrivit de mari
9. Un pahar de vin alb sau roze demisec.
Luăm o căpățână de usturoi și o tăiem feliuțe subțiri și le punem în tigaie împreuna cu roșiile, ardeiul iute și cel gras, amestecând mereu pentru a nu se lipi. Adăugăm brânza și punem curry peste, amestecând mereu până se topește ușor brânza. Punem somonul peste și amestecăm ușor. Adăugăm paharul de vin și măslinele și lăsăm, la foc potrivit, să fiarbă toate împreuna circa 5-7 minute. Adăugăm caperele în tigaie și punem în sosul nostru super parfumat linguinele fierte între timp, având grijă să amestecăm permanent pentru a se omogeniza conținutul. Scoatem în farfuria specială pentru paste și punem verdeața și parmezan ras peste. Cu un pahar de vin din aceeași sticlă, vă urez noroc și voie bună și pofta bună!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News