Vârsta critică a copilului. Psiholog Georgeta Pânișoară: E important să le formăm activ această deprindere / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Psihologul Georgeta Pânișoară a spus care este vârsta critică a copilului și de ce este important ca cei mici să-și formeze o anumită deprindere.

Psihologul Georgeta Pânișoară a vorbit, în cadrul emisiunii „Parenting 101“, la DC News, despre vârsta critică a copilului și nevoia acestora de a dezvolta o anumită deprindere în primii ani de viață:

„În primii ani de viață începem să scoatem copilul în parc, îl mai ducem la diverse locuri de joacă atunci când începe să meargă, iar el observă ce e în jurul său. Vârsta critică e undeva la 2-3 ani, când încep să se dezvolte aceste abilități de observare. Mai târziu, spre 4,5, 6 ani, îi învățăm pe copii să se joace împreună. Atunci, programa de grădiniță și părinții sunt mult mai direcționați spre a-i învăța să se joace alături de alți copii și să le observe comportamentul.

Așadar, de la o vârstă foarte mică, atunci când ei încep să înțeleagă despre ce este vorba cu aceste interacțiuni, e necesar să-i învățăm noi spre a analiza. Trebuie să-i învățăm să analizeze ce se întâmplă cu ceilalți. Este foarte importantă comunicarea non-verbală, deoarece ne aduce 70% din mesajul unui individ. De cele mai multe ori nu învățăm la școală despre comunicarea non-verbală. S-au mai făcut progrese în ultimii ani și îi punem să observe și să asculte informații despre manifestarea emoțiilor, dar și aici este o discuție mai complexă și mai profundă, pentru că simpla observație a unor emoții nu este suficientă.

Ideea este să formăm activ această deprindere, nu doar să observăm. Trebuie să existe informația, dar trebuie formată și deprinderea, abilitatea de a acționa“, a precizat, la emisiunea „Parenting 101“, psihologul Georgeta Pânișoară.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Parentingul în primii 3 ani de viață ai copilului. Psiholog Bogdan Ion: De ce recomand taților să nu piardă această perioadă / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel