Varianta britanică a Sars-Cov-2, responsabilă de până la 20% dintre infectările din Paris
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Varianta de coronavirus depistată pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă de până la 20% dintre cazurile de infectare din Paris.

Varianta extrem de contagioasă de coronavirus depistată pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă în prezent de până la 20% dintre cazurile de infectare din zona metropolitană a Parisului, transmite Agerpres, citând Reuters.

Avem rezultate iniţiale din regiunea Parisului şi acestea nu sunt bune. La 7 ianuarie eram la 6-7%; săptămâna trecută am ajuns la 15-20%, a precizat Remi Salomon, directorul comitetului medical al grupului spitalelor din Paris AP-HP, într-un interviu acordat postului de radio France Info.

Totuși, Salomon a spus că sunt necesare restricţii mai severe pentru a controla pandemia. Săptămâna trecută, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a renunţat la impunerea unei a treia perioade de lockdown naţional, optând în schimb pentru înăsprirea controalelor COVID-19 la frontieră şi menţinerea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel