Variantă a COVID-19 cu 34 de mutații, motiv de îngrijorare pentru experți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O nouă tulpină a coronavirusului îi îngrijorează pe experți.

O variantă a COVID-19, considerată a avea mai multe mutații decât orice altă tulpină, a fost găsită în Tanzania, potrivit cercetătorilor, scrie Daily Mail. Oamenii de știință sunt îngrijorați și spun că această tulpină este foarte diferită de virusul original depistat în Wuhan.

„În comparație cu alte variante îngrijorătoare, aceasta este cea mai divergentă”, a declarat profesorul Tulio de Oliveira, de la Universitatea KwaZulu-Natal din Durban, Africa de Sud.

A fost depistată prima dată la trei pasageri care au fost testați pe un aeroport din Angola, după ce au zburat acolo din Tanzania, la jumătatea lunii februarie. Cercetătorii au examinat probele într-un laborator și au descoperit că virusul are 34 de mutații, dintre care 14 sunt la proteina „spike”, prin care coronavirusul se ataşează la celulele umane. Varianta britanică, de exemplu, are doar 17 modificări de acest tip. Noua tulpină a fost denumită „A.VOI.V2”. Deocamdată nu se știe dacă este mai contagioasă sau dacă duce la forme mai grave ale bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel