Vânt puternic în mai multe judeţe din România. Prognoză meteo pentru Capitală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
ANM avertizează că multe judeţe din ţară vor fi afectate de vânt puternic. De asemenea, în anumite regiuni se anunţă ninsori. 

"Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 - 11 aprilie, ora 09

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Zone afectate: la munte

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Notă: În sudul și sud-estul țării vor fi averse în general moderate cantitativ și local se vor depăși 15...20 l/mp. În Transilvania și în zona deluroasă a Moldovei trecător vor fi precipitații mixte.

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 - 11 aprilie, ora 21

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h.

Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată", a transmis ANM. 

Cum va fi vremea în Bucureşti

"10.04.2022 ORA 11:00 - 11.04.2022 ORA 09:00

Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura va scădea treptat de la 10...11 grade, până la 3...4 grade în dimineața zilei de luni.

11.04.2022 ORA 09:00 - 12.04.2022 ORA 09:00

Vremea se va menţine rece pentru a doua decadă a lunii aprilie. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade, mai scăzută în zona periferică, până la 0 grade unde vor fi condiții de brumă. Ziua cerul va prezenta înnorări şi vor mai fi posibile ploi slabe, iar seara și noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat", mai arată ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel