Valul TREI, lovitură pentru TINERI. Emilian Imbri EXPLICĂ De Ce: ATENȚIE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Emilian Imbri a vorbit despre al treilea val al pandemiei de COVID-19, despre creșterea numărului de cazuri și trecerea în scenariul roșu a tot mai multor orașe.

Medicul Emilian Imbri a discutat, în direct, pe B1 TV, despre cel de-ai treilea val al pandemiei, dar și despre numărul de locuri din ATI, din cadrul Institutului Victor Babeș din București.

"Noi nu am avut niciodată paturi ATI libere. Tot timpul s-au rulat paturile astea. Dar să știți că încep să se umple secțiile. Iar cazurile de pe secțiile din spital ajung să se agraveze și acești pacienți stau la rând pentru un loc la ATI sau facem tot posibilul să îi transferăm în secțiile ATI de la alte spitale.

Deci numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni, a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82. Deci într-un timp destul de rapid, față de lentoarea cu care am golit spitalul. Cam într-o lună și ceva am ajuns să avem locuri libere și în două săptămâni au ajuns să se ocupe", a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.

Tot mai mulți tineri ajung la spital din cauza COVID-19. Cum se explică asta

Medicul a explicat și de ce tot mai mulți tineri ajung la spital. El susține că tinerii sunt mai expuși, având în vedere că ei duc copiii la școală, în vacanță sau participă la petreceri cu mai mult de 15 persoane.

"A te vaccina nu înseamnă că ai scăpat să nu te îmbolnăvești. Dacă te vaccinezi ai șanse mult mai mari să depășești boala, treci prin ea și poate că nici nu o faci. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te păzești în continuare.

Vin mai mult tinerii poate pentru că sunt cei care au fost mai mulți la schi. Gândiți-vă că toată perioada asta, tinerii fie s-au dus cu copiii lor în vacanță fie s-au dus ei la schi, pentru că a fost sezonul bun, fie au fost la petrecerile astea, fie că sunt oficiale, cu opt persoane, fie că sunt 80% de petreceri neoficiale, cu mai mult de 15 persoane și asta a condus la o îmbolnăvire mai mare a tinerilor. Nu că virusul  s-ar fi „perfecționat” și acum atacă tinerii.

Atenție, pentru că și tinerii care vin, vin după ce au neglijat primele cinci șase zile de boală și să știți că am avut și decese la 40 de ani. Îți e mai mare mila și de ăla de 80 de ani și de cel sub 40 de ani, pentru că este vorba de neglijență, ei se puteau salva", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel