Valeriu Gheorghiță: M-am văzut cu toți membrii familiei de sărbători, fără mască
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Valeriu Gheorghiță
Sursă foto: Facebook Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, susține că cei vaccinați se pot întâlni cu membrii familiei fără a purta mască de protecție.

"Cu siguranță putem renunța la mască în familie. Vă dau exemplul sărbătorilor de Paște. Personal, m-am văzut cu toți membrii din familie, cu rude, fără mască, în condițiile în care toți erau vaccinați. Persoanele cu care eu, de pildă, m-am întâlnit recent, în aceste zile de sărbătoare, erau persoane vaccinate. În cazul copiilor, este adevărat că ar trebui să poarte mască, dar copiii fac forme asimptomatice și dacă persoanele sunt vaccinate riscul de a contracta boala este semnificativ mai redus și riscul de a dezvolta o formă simptomatică de boală sau cu complicații, este iarăși foarte redus, inclusiv pentru bunici.

Când vorbim despre recomandări individuale nu putem să generalizăm. Sunt situații punctuale pe care trebuie să le avem în vedere, cum sunt persoanele care sunt sever imunodeprimate, pacienții cu neoplazii, cu cancer... Este important acolo să ne gândim cât de bine sunt protejate aceste persoane prin vaccin. În anumite situații particulare e bine totuși să avem grijă să respectăm suplimentar măsurile de protecție, dar pentru grupuri mici de persoane care sunt vaccinate avem recomandări foarte ferme în acest sens. Cel puțin acasă putem renunța la mască.", a declarat Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Fără mască în spații publice neaglomerate. Ministrul Sănătății: Termenul de 1 august cred că este unul fezabil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel