Valeriu Gheorghiță, despre renunțarea la mască de la 1 august: Trebuie îndeplinite mai multe condiții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat că vom putea renunța progresiv la restricții în momentul în care mai multe condiții vor fi cumulate.

Întrebat dacă vom renunța la mască de la 1 august, așa cum a avansat ministrul Sănătății, Valeriu Gheorghiță a declarat că trebuie îndeplinite mai multe condiții.

„Experiența ne-a arătat că, în pandemie, este greu de anticipat. Ne dorim să avem nu număr mare de vaccinați și o evoluție favorabilă a epidemiei, evident cu respectarea măsurilor de protecție. Când toate aceste condiții vor fi îndeplinite, se poate renunța progresiv la restricții. Dacă vorbim de persoanele vaccinate, avem două recomandări a două societăți importante care specifică clar că se poate renunța la aceste măsuri în grupurile mici, între persoane vaccinate, sunt deja recomandări ale experților în acest sens, dar care nu pot fi aplicate la scară largă, doar în grupuri care au acoperire vaccinală ridicată.”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la RealitateaPlus.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat astăzi că renunțarea la mască în birouri din 1 iunie este o idee fezabilă. Totodată, premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a propus comitetului interministerial ca în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID să nu se mai poarte masca de protecţie sanitară. 

VEZI ȘI: Fără mască în birouri, din 1 iunie. Ioana Mihăilă: O idee fezabilă

Totodată premierul a anunțat că nunțile și botezurile ar putea fi organizate doar cu participarea celor vaccinați, iar restaurantele și hotelurile ar putea fi de asemenea deschise la capacitate de 100% pentru cei care sunt imunizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel