Urmărește emisiunea live
Valeriu Gheorghiţă, CNCAV, avertisment: Numărul infecţiilor COVID-19 va creşte în continuare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Col. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, avertizează că şi în perioada următoare va creşte numărul infecţiilor cu COVID-19. 

„Astăzi din păcate avem peste 3.900 de cazuri confirmate și raportate de infecție cu Sars-Cov-2 în condițiile în care vorbim de o rată de pozitivare a testelor de circa 8,2%. În ziua precedentă am avut de două ori mai puține cazuri, cu aceeași rată de pozitivare, ceea ce mă face să cred că în perioada următoare creșterea cazurilor se va menține. Nu se întrevede o posibilitate de stagnare a creșterii numărului de cazuri”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta spune că această ceștere este pusă pe seama faptului că varianta Delta a devenit dominantă și în România.

„Situația este explicată în primul rând de faptul că varianta Delta a devenit dominantă inclusiv în România și, de asemenea, unul din doi români nu au niciun fel de protecție față de această boală, în sensul că nu au fost nici vaccinați și nu au trecut prin boală. Din acest punct de vedere chiar în marile aglomerări urbane, unde rata de imunizare colectivă fie prin boală, fie prin vaccinare este de peste 50, chiar peste 60%, totuși vorbim de 40%, care se traduce în valoare absolută prin sute de mii de persoane care nu au niciun fel de protecție în fața Sars-Cov-2”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare, conform Mediafax.

14 septembrie, aproape 4000 de cazuri 

Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 35.132 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În intervalul 13.09.2021 (10:00) – 14.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 96 de decese (55 bărbați și 41 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 96 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel