Valeriu Gheorghiță a vaccinat anti-COVID copilul medicului Mihai Craiu. Imaginile momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Facebook - Valeriu Gheorghiță
Facebook - Valeriu Gheorghiță
Colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a vaccinat anti-COVID, sâmbătă, 29 mai, copilul medicului pediatru Mihai Craiu. 

Colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a vaccinat anti-COVID, sâmbătă, 29 mai, copilul medicului pediatru Mihai Craiu. Imaginile au fost făcute publice de Realitatea Plus. 

2. -imagine fara descriere- (valeriu-gheorghita-vaccin-copil_24261500.jpg)

Vă reamintim că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii peste 12 ani.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat, vineri, utilizarea vaccinului Pfizer pentru copii. Reuters notează că, pe măsură ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului COVID-19 Pfizer pentru copiii de peste 12 ani, se deschide calea pentru o utilizare mai largă în regiune, după ce autorizații similare au avut loc în SUA și Canada.

Aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente vine la câteva săptămâni după ce a început evaluarea extinderii utilizării vaccinului, dezvoltat împreună cu BioNTech din Germania, pentru a include copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. 

Gheorghiță anunță maraton de vaccinare pentru minori de Ziua Copilului

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că intenționează să creeze un maraton de vaccinare pe 1 iunie.

„Chiar intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua Internațională a Copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani. Dacă, până la acel moment, vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate cu vaccinare.

Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a explicat Gheorghiță, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel