Data actualizării:
Data publicării:

Valentin Jucan, din CNA, întâlnire secretă cu Sebastian Ghiță

Autor: Ion Voicu | Categorie: Politica
WhatsApp
Scandal după scandal la CNA. Consiliu Audio-Vizualului a încercat să-și amâne ședințele, pentru a se putea ”orienta” în contextul exploziv din ultimele luni. Strategia folosită a fost cea a lipsei de cvorum, membrii intrând pe rând în concediu sau plecând în delegații. Cum strategia nu a mai putut fi aplicată la nesfârșit, primele ședințe au și aprins butoiul cu pulbere.  Ca să devieze de la temele momentului și să dea impresia de activitate, Consiliul a votat reglementări pentru industria publicității, defavorizând atât posturile românești de televiziune, cât și producătorii naționali de alimente. Apoi, a izbucnit un scandal cu iz politico-penal, care va trebui tranșat de urgență în Comisia de Cultură.

Valentin Jucan, membru CNA, a fost întrebat despre o întâlnire pe care a solicitat-o, în luna august a anului trecut cu deputatul Sebastian Ghiță. Jucan nu a negat întâlnirea, dar a susținut că a purtat discuții cu Ghiță pentru a-i cere sprijinul într-o problemă legislativă legată de audio-vizual.

Ce ar fi putut să facă Ghiță, care era membru al Comisiei Parlamentare de Control a SRI, în domeniul audio-vizualului? Ce proiect de lege ar fi putut să inițieze un deputat care deținea o televiziune de știri?

Ipoteza care pare mai plauzibilă este că Jucan ar fi discutat cu Ghiță despre candidatura sa la alegerile parlamentare. În septembrie, Jucan declara că a primit oferte de la două partide să intre pe liste și va demisiona din CNA imediat ce primește o derogare pentru vechime. În această perspectivă, Jucan ar fi putut cere fie sprijinul postului RTV, fie ar fi negociat o intrare pe listele PRU, partid în care Sebastian Ghiță avea un rol cheie. Celălalt partid de care vorbea Jucan era PNL, unele zvonuri plasându-l, deja, în toamna trecută, pe listele liberalilor.

Valentin-Alexandru Jucan a fost numit în CNA în februarie 2012, fiind propus de grupul parlamentar PDL din Senat. Înainte de a-şi începe activitatea în CNA, Valentin Jucan a fost consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (ianuarie 2011 – februarie 2012). Mandatul său expiră anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel