Vâlcu: ”Pe EI să-i ancheteze Parchetul, nu pe Arafat și Cercel!” Fake news devastator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Parchetul General a deschis mai multe anchete în plină pandemie de coronavirus. Val Vâlcu arată cine sunt vinovații care n-au fost niciodată anchetați, deși au pe conștiință decese. 

Parchetul General a anunțat că a deschis dosar penal cu privire la scurgerea de informații dintr-o discuție avută în momentul în care se stabilea modul de acțiune în cazul pandemiei de Coronavirus Covid-19.  Prof. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balş, a decis ca, în următoarea lună, să nu mai vorbească public despre acest subiect. Au fost deschise anchete și pentru presa care a dat informații pe surse, înainte ca ele să fie oficiale, despre închiderea școlilor. 

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat: ”Parchetul a început o investigație. Îi vizează pe Raed Arafat, pe Streinu Cercel, niște jurnaliști care au informat, n-au făcut nimic altceva, au dat o știre înainte să o transmită autoritățile, deci nu o știre falsă. 

Pe cine ar trebui să investigheze Parchetul în loc să-i hărțuiască pe Arafat, Streinu Cercel și presa până ieri liberă? 

În primul rând, pe antivacciniști, gen Olivia Șter. Pe jurnaliștii care au mințit în campanii - gen Olivia Șter.

În ideea în care vom avea un vaccin, va fi produs în Occident, în instalații de înaltă tehnologie. Faptul că tu, ca stat, vrei să-l cumperi, nu înseamnă că producătorul poate să ți-l și vândă. Capacitățile de producție sunt limitate și, atunci, vaccinul va fi, de asemenea, limitat. Nu vor fi produse, din prima, 7,5 miliarde de doze de vaccin. Cotele de vaccin alocate statelor vor fi proporțional cu comenzile de vaccinuri din anii anteriori. O țară care nu s-a vaccinat, n-a susținut industria Farma și acum cere vaccinuri, nu va primi. România e printre ultimele țări europene din punct de vedere al proporției persoanelor care se vaccinează, deci va primi la urmă sau mai puțin.

De ce a scăzut vaccinarea antigripală de la 4 milioane de doze pe an, la 2 milioane anul acesta? 


Pentru că-n 2008, o jurnalistă- să afle Parchetul cum o cheamă- a mințit, într-un ziar prestigios de atunci, scriind că vaccinul anti HPV, pentru prevenirea cancerului de col uterin, a generat 27 de decese. A fost o știre falsă, un citat trunchiat dintr-un site american de raportare a efectelor adverse, VAERS. A citit numai pagina de sus, în care scria că sunt 27 de decese, dar nu și precizarea că niciun deces nu e legat de vaccinare. Într-o campanie de vaccinare, se raportează orice deces. Însă niciun deces raportat nu a fost din cauza vaccinului. 

Apoi mai sunt toți cei care duc campanii antivaccinare, antivaxxerii, care, din 2008, se străduie, sperie. 

Ar trebui anchetați și conspiraționiștii din 2009, când omenirea a avut șansa unei pandemii ușoare, care permitea exercițiul, pregătirea, punerea la punct a serviciilor medicale și sociale. Exista această șansă, dar a fost o campanie de tip conspiraționist- ”uite, ca să-și vândă vaccinul, ne-au mințit, etc”. Faptul că exista vaccin și tratament a întrerupt destul de repede lanțul epidemic, iar întâmplarea a făcut ca tulpina virală să nu fie destul de agresivă. În loc să învețe din acea pandemie ce trebuie făcut, în loc să fie folosit acel moment ca un exercițiu de alarmare, o întreagă campanie a acuzat o conspirație pentru vânzarea Tamiflu. Pe ăia să-i ancheteze! Ei ne-au făcut să avem puțină populație vaccinată antigripal, ne-au dus în situața în care să putem cumpăra un număr redus de vaccinuri, când va fi gata. Ei ar trebui anchetați, n-au fost niciodată! 12 generații de românce ar fi scăpat de cancer de col uterin, au pe conștiință circa 150.000 de morți. Pe ei să-i ia în vizor procuratura, nu pe Raed Arafat și pe Streinu Cercel!”. 

*Articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel