Vâlcov: Economia României a crescut cu 24%. PIB-ul a depășit 203 miliarde de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Darius Vâlcov a dezvăluit cifrele cu privire la situația economică a României, după analiza primei jumătăți a perioadei de guvernare.

Strategul pe probleme economice, Darius Vâlvcov, a declarat că România a ajuns la o creștere economică de 24 %. ”Am fost partener în realizarea programului de guvernare, alături de Liviu Dragnea. În construirea lui au fost foarte multe discuții, am încercat să vedem care e viziunea politică. Noi vrem să urmăm modelul irlandez. Iralnda este țara din Uniunea Europeană care are cea mai mică povară fiscală. Economia României a crescut cu 24%. Am depășit Grecia, anul acesta vom depăși Cehia și Portugalia. În 2020 vom depăși Finlanda și vom ajunge pe locul 12, acum suntem pe locul 16 (...) În 2016, în decembire, veniturile României erau de 50 de miliarde de euro. S-a propus în programul de guvernare să ajungem la 75 de miliarde de euro în 2020. Adică în patru ani de zile să creștem cu jumătate veniturile țării. (...) Nu au trecut doi ani de zile și astăzi suntem la 62 de miliarde și vor mai intra 13 minim în următorii doi ani de zile."”, a declarat Vâlcov.

PIB-ul a depășit 200 de miliarde de euro

 Darius Vâlcov susține că, în acest moment, promisiunile din programul de guvernare cu privire la produsul intern brut sunt realizabile. " Când a venit această coaliție la guvernare, în decembrie 2016,  PIB valora 170 de miliarde de euro, iar în programul de guvernare s-a spus că vom ajunge la 240 miliarde de euro în patru ani de zile. (...) Între timp am depășit 203 miliarde, astăzi când stăm de vorbă", a mai spus Vâlcov la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel