Val Vâlcu: ”Spitalele regionale sunt o CAPCANĂ acum”. Care e soluția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Spital
Spital
Jurnalistul Val Vâlcu a afirmat că spitalele regionale reprezintă o capcană uriaşă în vremea pandemiei de coronavirus şi a anunţat care este soluţia cea mai bună. 

"Spitalele regionale, visul românilor, sunt CAPCANĂ în aceste momente. Spitalele vechi, pavilionare, din anii 60, sunt soluţia acum. Uzinele de bolnavi, megaspitalele sunt periculoase în timpul unor epidemii cum este și cea de faţă. Noi ar trebui să transformăm vulnerabilităţile în oportunităţi. 

De ce nu se pot lega acele clădiri prin tuneluri şi să rămânem, astfel, cu spitale pavilionare? De ce vrem mamuţi? Ne-am ferit de mamuţi în industrie şi vrem să-i construim în sănătate. Acolo unde sunt spitale pavilionare trebuie modernizate și păstrate. Pacientul are acces la consult interdisciplinar, dar totodată pot fi separate fluxurile, pot fi evitate situațiile de contaminare. Într-un spital de 10 etaje, dacă intră un pacient cu COVID, contaminează tot. Există și cazuri unde spitalele regionale s-au impus ca soluție la dispersia clinicilor în mai multe locații, dar spitalul-mamut nu e singura cale de rezolvare. În Cluj, de exemplu, unde clinicile sunt risipite prin oraș, se puteau cumpăra 20 de case, să fie demolate şi să se facă un spital cum trebuie", a explicat Val Vâlcu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel