Data publicării:

Val de reacții după aroganța lui Biriș la GAFA lui Vîlceanu. Guvernul, acuzat de "habarnism": Numai păcălici, n-a auzit niciodată de salariul minim

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook PNL
Foto: Facebook PNL
Mesajul lui Gabriel Biriș despre gafa lui Dan Vîlceanu a stârnit un val de reacții. Guvernul Cîțu e acuzat de "habarnism".

Mesajul lui Gabriel Biriș referitor la gafa lui Dan Vîlceanu care nu a știut cât e salariul minim a stârnit un val de reacții în mediul online.

Vezi AICI mesajul lui Gabriel Biriș

Val de mesaje la postarea lui Gabriel Biriș

 

- "Sigur, dar mi-e teamă că nu e suficient pentru a scuza gafă. Să fii pe fază, să ai răspunsul la tine este o cerință importanta pentru acest post"

"Eu am pus întrebarea și știam toate variantele și puteam să complic și mai mult situația. Dar…mă așteptam (întrebarea fiind una generală și fără să îl bag în diferite detalii ți categorii) ca măcar 1. să știe care e brutul standard și să nu o bâlbaie în asemenea hal. 2. să știe cât plătim contribuții la stat (din brut) și măcar să estimeze cât de cât corect un NET. Mai aveam multe întrebări dacă spunea “alta întrebare”, tot de astea - proaste și de “baltă”. Ce credeți? la fel de bine pregătit ar fi fost", a scris jurnalista Gina Vacariu, cea care i-a adresat întrebarea ministrului. 

- "Omul nu știe cât e inflația, cat e salariul minim, cred că nici nu știe ce e PIB-ul, nu mai simplu ar fi "alt ministru"? Ca să nu mai zic de atitudinea arogantă!"

- "Eu cred că nu despre cifra exactă era vorba acolo. Ministrul Finanțelor mi-a plasat impresia că el contrazicea proporția, anume că din 2.300 RON se rămâne cam cu 1.400 RON (nu cu 1600 cum credea el). Dacă ar fi spus "e pe la 1.400 RON, sau depinde" - atunci nu mai zicea nimeni nimic. Dar să spună că nu are cum 1386 RON, când de fapt iată că are cum, asta a fost aiurea"

- "Am avut impresia că nu a auzit niciodată de salariul minim! Trist că de acest om depinde soarta Ministerului Finanțelor! Și oare profesioniștii de acolo ce or gândi când vad cine este pus șef!"

- "România, în ultimul timp, are numai păcălici în politică...și fufe"

- "Cred că sunt trei salarii minime la nivel național. Minimul general, minimul în construcții și minimiul pentru cei cu studii superioare. Am ghicit? Și ce să vezi, nu sunt ministu!"

- "Diferența e că domnul ministru nu l-a nimerit pe niciunul din cele 5"

- "Niște habarniști"

Ministrul Vîlceanu nu știe cât este salariul minim în România: Nu are cum să fie 1.300 lei

Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe, nu a știut să răspundă cât este salariul minim în România, în prima conferinţă de presă pe care a susţinut-o la minister.

”Aveți idee cât este salariul minim în mână?”, a fost întrebat Dan Vîlceanu.

”Este în jur de 1.600… Și ceva”, a spus ministrul.

”1.386”, a continuat reporterul.

”E 2.380 cred… Da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300”, a adăugat ministrul de Finanțe.

El a fost întrebat cât ar fi un salariu ”în regulă” în România.

”Există o discuție privind racordarea salariului minim la coșul minim de consum. A fost și în Parlament. E o discuție complicată pentru că prețurile se modifică constant și evident, se modifică și valoarea coșului minim. Eu cred că salariul minim trebuie să rămână ca și acum, stabilit din acordul între patronat și sindicate”, a mai spus Vîlceanu.

Salariul minim în 2021 înseamnă 1.386 lei "în mână", iar salariul brut este 2.300 lei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel