Sunt aproximativ 400 SUTE de demisii din USR după retragerea lui Cioloș de la conducere. Confirmare din partid. Ce spune Moșteanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dacian Cioloș/ foto captură video Facebook
Dacian Cioloș/ foto captură video Facebook
S-au înaintat demisii în USR după ce Dacian Cioloș a făcut pasul în spate de la conducerea partidului. 

UPDATE, 14 februarie: ”La o primă vedere pare că de la 1 februarie până astăzi (luni - n.r.) au plecat aproximativ 400 de colegi și au venit aproximativ 100 de colegi noi. Plecarea oricărui coleg este un moment trist pentru noi și eu le mulțumesc tuturor celor care au ales să-și dea din timp o secundă, un minut, o zi din viață pentru acest partid și cred în continuare că noi suntem soluția cea mai bună pentru viitorul României. Îi aștept pe fiecare, îl aștept pe fiecare român care crede că USR este soluția bună pentru viitorul României alături de noi. E un moment complicat pentru partid. Așa cum am trecut de multe ori peste momente complicate, o să trecem și peste asta. Am încredere în colegii mei și în solidaritate”, spune purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, conform Mediafax. 

---- 

În spațiul public au apărut informații conform cărora s-au dat sute de demisii din USR. Pe surse, Libertatea scrie că, în doar trei zile, și-ar fi dat demisiile sute de membri ai USR după anunțul lui Dacian Cioloș, care, luni, s-a retras de la conducerea partidului. Amintim că Dacian Cioloș a rămas membru al USR după ce luni a luat decizia de a se retrage din funcția de președinte, acuzând lipsa de susținere a liderilor USR. El ar fi vrut să pună în practică o serie de reforme, dar, constant, ar fi fost blocat prin votul dat de liderii apropiați lui Dan Barna. 

Ar fi aproximativ 500 de demisii

”Câteva sute de oameni (n.r. care și-au dat demisia) în trei zile nu am avut niciodată înregistrat. În același timp, mulți dintre ei nu sunt dintre membrii foarte activi: prin adeziunea la partid își arătau mai degrabă susținerea decât implicarea. Este, însă, în mod evident, un fenomen” ar fi spus un membru din Biroul Național al USR, conform sursei citate. Ar fi vorba despre aproximativ 500 de demisii. 

Moșteanu confirmă că sunt demisii, nu și amploarea lor

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR, contactat de DCNews, a confirmat că sunt demisii, ca urmare a retragerii lui Dacian Cioloș de la conducerea USR, dar nu ne-a putut spune că sunt sute de demisii. ”În Argeș, nu este nicio demisie” a precizat el, afirmând: ”Cred că sunt mai degrabă demisii din diaspora”. ”Din ce știu, niciun membru cu funcție politică în partid nu și-a dat demisia” ne-a mai spus el.

Deocamdată, nu se știe exact ce i-ar fi determinat pe acești membri să plece din partid, având în vedere că Dacian Cioloș a rămas membru, cum nici dacă vor urma calea altor partide, mai ales în diaspora, cum ar fi AUR. 

Luni va avea loc o ședință în USR, în urma căreia vor fi mai multe informații despre amploarea demisiilor după retragerea lui Dacian Cioloș de la conducerea partidului. 

”Sper ca membrii să nu plece din partid” spunea Cioloș

”Nu cred că business as usual e o soluţie pentru USR, cred că e nevoie de modificarea statutului, lucru convenit şi la ultimul congres. Sper ca forţa care a ţinut partidul viu, membrii să nu plece din partid şi să rămână să continue să se bată pentru modernizarea partidului şi, unde e nevoie, modernizarea statutului. USR are nevoie să facă paşi înainte pentru a fi adaptat vremurilor în care trăim.” spunea Dacian Cioloș în anunțul cu privire la demisia sa. 

Dacian Cioloș a fost înlocuit la conducerea USR de Cătălin Drulă, interimar. La Congres, Cătălin Drulă l-a susținut pe Dan Barna pentru conducerea partidului. 

Citește și: EXCLUSIV  Singura ȘANSĂ a USR după ”falimentul” lui Cioloș. ”Nu poți să vii cu Barna, este un înfrânt!”. Bulai: Chiar ne crezi idioți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel