Data publicării:

Val de aer polar în România. Elena Mateescu, ANM: Minime de până la -5 grade

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Val de aer polar în România. Elena Mateescu, ANM: Minime de până la -5 grade / Foto: Pixabay
Val de aer polar în România. Elena Mateescu, ANM: Minime de până la -5 grade / Foto: Pixabay
România va fi lovită de un nou val de aer polar.

Un nou val de aer polar acoperă țara noastră. Temperaturile vor scădea din nou și va ploua în majoritatea zonelor din țară. În plus, la munte se vor înregistra ninsori și viscol. Elena Mateescu, director în cadrul ANM, a venit cu mai multe informații despre vreme.

"Mâine ne apropiem de normalul termic, 4 - 13 grade, joi 3 - 10 grade, iar vineri din nou avem o ușoară creștere, până la 15 - 16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, un procent de răcire semnificativ cu doar 2 până la 9 grade la nivelul minimelor, iar duminică chiar minime mai coborâte, -5 până la 5 grade.

Valori ale cantităților de precipitații sub formă de ploaie în formele joase de relief, 15-20 de litri, în timp ce la munte vorbim despre ninsori predominante asociate și cu intensificări ale vântului cu rafale de 80-90 de kilometri pe oră.

În weekend este posibil să predomine în cea mai mare parte a țării precipitațiile și să avem din nou lapoviță și ninsori, nu numai în zona montană înaltă , ci și în zonele mai joase de relief", a spus Elena Mateescu în direct la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel