Vaccinul Sputnik-V va fi disponibil sub formă de picături nazale. Va putea fi administrat și copiilor de 3 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Rusia a aprobat începerea studiilor clinice pentru o nouă variantă a vaccinului Sputnik-V care va putea fi administrat sub formă de picături nazale.

Centrul Gamaleia a început studiile clinice o nouă variantă a vaccinului Sputnik-V care va putea fi administrat sub formă de picături nazale. Potrivit cercetătorilor ruși acest nou tip de ser este sigur și eficient, scrie Interfax.

În cadrul unei întâlniri pe tema campaniei de vaccinare, președintele rus Vladimir Putin l-a întrebat pe directorul Centrului de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia, Alexander Gintsburg, de la ce vârstă pot fi vaccinați copiii. Gintsburg a menționat că copiii vor trebui împărțiți în mai multe grupuri, începând cu vârsta de 12-17 ani.

Va putea fi administrat și copiilor mici

„Acum lucrăm la acest lucru cu medicii pediatri”, a spus șeful centrului. El a adăugat, de asemenea, că următorul grup va avea sub 8 ani. Gintsburg a sugerat, de asemenea, că în viitor, vaccinarea este posibilă pentru copiii cu vârsta de 3-4 ani.

„Aceasta este, desigur, o formă de vaccinare foarte blândă și convenabilă pentru copii și mai ales pentru copiii mici, care, în mod natural, sunt răniți din cauza posibilului tip de seringă și posibilele efecte secundare care pot apărea.”, a spus Gintsburg.

În același timp, omul de știință a recunoscut posibilitatea vaccinării și a copiilor mai mici. Și pentru această grupă de vârstă, forma intranasală a Sputnik-V a fost dezvoltată și brevetată, iar acum studiile sale clinice „încep efectiv”, a spus academicianul.

VEZI ȘI: China dezvoltă un nou tip de vaccin ce poate fi administrat prin inhalare. Când va fi gata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel