Vaccinul Covid-19 produs de Johnson & Johnson are o eficacitate globală de 66%. Vor depune cerere de autorizare la FDA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Vaccinul împotriva Covid-19 produs de compania Johnson&Johnson are o eficacitate globală de 66% și de 85% în prevenirea formelor grave, susțin cercetătorii.

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a anunțat că vaccinul său împotriva Covid-19 are o eficacitate globală de 66% și de 85% în prevenirea formelor grave, transmite Reuters. Testele clinice au fost efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, susțin reprezentanții companiei.

Testele clinice au fost efectuate pe circa 44.000 de voluntari. Cercetătorii au constat că nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai la 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale Sars-Cov-2.

Johnson & Johnson va solicita săptămâna viitoare Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizarea vaccinului său în SUA. Reprezentanții companiei au declarat că intenționează să livreze 1 miliard de doze în 2021 și va produce vaccinul în Statele Unite, Europa, Africa de Sud și India. Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru determinarea răspunsului imun al organismului împotriva Sars-Cov-2. Poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce ar facilita distribuţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel