Vaccinul COVID-19 a ajuns și la Polul Sud, pentru cei 23 de cercetători care vor sta iarna acolo
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vaccinul COVID-19 a ajuns și la Polul Sud, pentru cei 23 de cercetători care vor sta iarna acolo    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Vaccinul COVID-19 a ajuns și la Polul Sud, pentru cei 23 de cercetători care vor sta iarna acolo / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Vaccinul de coronavirus a ajuns și la cei 23 de oameni care vor petrece iarna la baza britanică Rothera din Antarctica.

După o călătorie extraordinară pe patru continente, un transport special de vaccinuri AstraZeneca împotriva COVID-19 a ajuns miercuri la baza britanică Rothera din Antarctica, la Polul Sud, unde se află un grup de cercetători.

Transportul, care va permite vaccinarea celor 23 de persoane care îşi vor petrece iarna la bază, a plecat cu un avion militar de la baza Brize Norton (nord-vestul Londrei), trecând prin Senegal şi Insulele Falkland, înainte de ajunge, la bordul unui mic avion, la baza de cercetare britanică situată pe insula Adelaide, în peninsula Antarctică, potrivit Ministerului de Externe britanic.

Călătoria de 16.000 km a fost finalizată în mai puţin de 92 de ore, pentru a se asigura că dozele au fost păstrate la temperatura necesară de depozitare, între 2 şi 8 grade Celsius.

„Am livrat vaccinurile literalmente până la capătul lumii”, a declarat Fergus Drake, şeful ONG-ului Crown Agents care a lucrat la proiect împreună cu Ministerul britanic al Apărării.

Baza Rothera găzduieşte aproximativ douăzeci de persoane în timpul iernii şi până la 100 de persoane în timpul verii australe, printre care biologi şi meteorologi, ingineri, un scafandru şi un medic, scrie Publika.

Canada: Angajații federali care nu acceptă vaccinarea sunt trimiși în concediu fără plată

Canada va plasa angajați federali nevaccinați în concediu fără plată și va solicita vaccinarea anti COVID-19 pentru pasageri aerieni, de tren și nave, a declarat miercuri prim-ministrul Justin Trudeau, pe măsură ce a dezvăluit una dintre cele mai stricte politici din lume privind vaccinarea.

Astfel, angajații federali vor fi obligați să își declare statutul de vaccinare completă printr-un portal online până pe 29 octombrie. Muncitorii și pasagerii cu vârsta de cel puțin 12 ani pot călători cu trenul, avionul sau vaporul doar dacă prezintă o dovadă de vaccinare până la data de 30 octombrie.

„Aceste măsuri de călătorie, cumulate cu vaccinarea obligatorie pentru angajații federali, sunt unele dintre cele mai puternice din lume”, a declarat Trudeau reporterilor. „Dacă ați făcut ceea ce trebuie și v-ați vaccinat, meritați libertatea de a fi în siguranță”, a mai spus acesta.

În Canada există aproape 300.000 de lucrători federali, plus 955.000 de lucrători reglementați la nivel federal, reprezentând aproximativ 8% din forța de muncă cu normă întreagă a Canadei, potrivit Consiliului Trezoreriei, care administrează serviciul public, scrie OANN.com.

Guvernul Lituaniei vrea să acorde câte 100 de euro tuturor vârstnicilor care se vaccinează anti-COVID-19

Guvernul lituanian a propus miercuri să plătească 100 de euro persoanelor de peste 75 de ani pentru a se imuniza împotriva COVID-19, în scopul creșterii ratei de vaccinare a grupului vulnerabil.

„Nu suntem în măsură să-i convingem să vaccineze altfel”, a declarat premierul Ingrida Simonyte în timpul unei ședințe guvernamentale televizate.

Deși 73% din toți adulții lituanieni sunt vaccinați, în conformitate cu media Uniunii Europene, aproximativ o treime din cei peste 75 de ani rămân nevaccinați, potrivit datelor guvernamentale, una dintre cele mai grave din UE. Două treimi din cele 4.965 decese COVID-19 din țară au fost în această grupă de vârstă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel