Vaccinul anti-COVID-19, obligatoriu pentru o anumită categorie de persoane în Marea Britanie
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 16 iun 2021, 20:37
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Guvernul britanic a anunţat miercuri că vaccinarea completă împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru o anumită categorie de persoane.

După o vastă consultare publică, guvernul britanic a anunţat că vaccinarea completă împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru toate persoanele care lucrează în căminele de bătrâni din Marea Britanie, inclusiv personalul non-medical, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Vaccinurile salvează vieţi şi, deşi majoritatea personalului şi rezidenţii căminelor de bătrâni sunt în prezent vaccinaţi, trebuie să facem tot posibilul pentru a reduce în continuare riscul", a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat.

Obligativitatea pentru angajaţii din aceste unităţi de a se vaccina este, potrivit ministrului, un "pas esenţial pentru a proteja în continuare căminele de bătrâni astăzi şi în viitor". Astfel, tot personalul medical, dar şi toţi frizerii, cosmeticienele, voluntarii şi alţi comercianţi care merg la casele de bătrâni trebuie să fi primit cele două doze de vaccin anti-COVID-19 până în octombrie, dacă vor să lucreze în continuare acolo.

Dacă este aprobată de Parlament, această obligaţie nu se va aplica însă şi rudelor rezidenţilor, minorilor, persoanelor care vin să facă lucrări urgente, precum şi celor care beneficiază de o scutire medicală.

Prioritar în campania de vaccinare din Regatul Unit - ţara cea mai îndoliată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese - personalul căminelor de bătrâni fusese în mare măsură vaccinat: până pe 6 iunie, 84% primiseră prima doză şi 69% a doua doză, a anunţat Serviciul public de sănătate (NHS).

Încă patru săptămâni de restricții în Marea Britanie

În urmă cu două zile, premierul britanic Boris Johnson a anunțat amânarea ridicării ultimelor restricții cu patru săptămâni.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută iniţial în India, relatează  Agerpres, citând AFP.

Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut în foaia de parcurs din februarie, care prevedea o redeschidere completă la 21 iunie, a explicat premierul britanic, care, prin urmare, preferă să aştepte până la 19 iulie, pentru a da (serviciului de sănătate) timpul suplimentar de care are nevoie.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro