Vaccinați vs. nevaccinați anti-COVID. Psihologul Radu Leca, AVERTISMENT: Se va merge pe o etichetare. Va crește bullyingul și anxietatea
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 18 ian, 11:16
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Psihologul Radu Leca susține că odată cu avansarea campaniei de vaccinare anti-COVID, va apăra un fenomen al etichetării persoanelor ca fiind vaccinate sau nevaccinate, iar acest lucru va duce la creșterea bullyingului și anxietății.

"Se va merge pe o etichetare care va scoate din nou ce este mai rău. Dacă acum la nivel național avem o lege a bullyingului- va trebuie să fie reformată din cauza faptului că, vedeți dumneavoastră, etichetarea va începe din școală, respectiv copii vor începe să vorbească la școală despre părinți vaccinați și nevaccinați, ei vor fi astfel supuși bullyingului. O singură etichetare acasă, de tipul: "Ai auzit? Vecina noastră este vaccinată" sau "Ai auzit: vecina noastră este nevaccinată", va aduce de la sine o controversă.

Din punct de vedere al noțiunilor extinse și complexe de anxietate, veți vedea că episoadele de anxietate în urma acestor forme de etichetare, în mod special pentru persoanele nevaccinate, va crește pentru că ele vor fi supuse unor tipuri verbale de agresiune care va trebui în final să fie stopate. Cum? Prin terapie. Aceste tipuri verbale vor exista, de la mici glumițe, până la bullying.", a explicat psihologul Radu Leca la RealitateaPlus.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro