Data publicării:

Vaccinări în Capitală în intervalul 5-7 noiembrie 2021

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în Capitala României în intervalul 5 noiembrie,  ora 8.00 - 7 noiembrie, ora 9.00. 

În intervalul 5 noiembrie, ora 8.00 - 7 noiembrie, ora 9.00 în Municipiul București au fost vaccinate 21.325 persoane.. 

De asemenea, în maratonul de weekend s-au imunizat 10.413 persoane după cum urmează:

- Palatul Copiilor: 2.250

- Circul Metropolitan : 1.242

- Cora Pantelimon: 956

- Romexpo: 2.297

- Mall Vitan: 444

- Park Lake: 1.055

- Lunca Cernei: 1.284

- Sf. Andrei: 885

Valeriu Gheorghiţă: Rată de vaccinare de 55% la final de an, în ritmul actual

 

Valeriu Gheorghiță a declarat, sâmbătă, la Maratonul Informării, că sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel național de la debutul campaniei de vaccinare, din care peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

„Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populația adultă a României care a primit cel puțin o doză de vaccin sau peste 42% din populația peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă și aproape un milion de persoane care au primit deja și doza de rapel”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Când se atinge imunitatea de grup

Potrivit acestuia, dacă va fi menținut ritmul actual de vaccinare, până la finalul acestui an am putea să ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

„Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populația eligibilă a României peste 12 ani. Așa încât, împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%. Însă ne întrebăm în mod firesc: este, oare, suficient, acest lucru, în condițiile în care astăzi varianta Delta este dominantă? Ne permitem să creștem rata de imunitate de grup prin îmbolnăviri, prin mii și mii de cazuri noi, care vedem că în fiecare zi, din păcate, generează sute de decese? Ei bine, nu”, a mai spus medicul.

Acesta a dat exemplul Portugaliei, o țară în care rata de testare împotriva COVID-19 este similară cu rata de testare din România. În Portugalia, în momentul de față rata de acoperire vaccinală este de peste 90%, în România este de aproximativ 40%.

„Care sunt cele mai mari diferențe? De 5,5 ori mai multe cazuri de îmbolnăviri raportate la un milion de locuitori în fiecare zi înregistrăm în România (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel