Data publicării:
De la fermă în farfurie: Cum alegem ouăle potrivite pentru masa de Paște?

Românii sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea alimentelor pe care le pun pe masă, iar sărbătorile sunt momentul perfect pentru a ne întreba: știm cu adevărat de unde provin produsele pe care le consumăm? În preajma sărbătorilor pascale, Filiera Calității Carrefour vine cu un răspuns concret la această întrebare, garantând trasabilitatea și respectarea unor standarde riguroase pentru produsele 100% românești.
Prin acest program, Carrefour colaborează cu producători locali pentru a aduce pe rafturi alimente de calitate, fără organisme modificate genetic, fără stimulatoare de creștere și fără alte substanțe artificiale. Ouă, fructe, legume, carne de vită Black Angus, pui crescut tradițional sau păstrăv Zăganu sunt doar câteva exemple din cele 28 de filiere locale partenere (4 animale și 24 vegetale).
Avicola Rojiște – o poveste de familie, o poveste de succes
Un exemplu este parteneriatul cu Avicola Rojiște, o fermă românească care livrează ouă de calitate, provenite de la găini crescute în aer liber și hrănite exclusiv cu ingrediente vegetale.
Vorbim despre o companie care a fost creată de Nicu și Nicoleta Duică, doi români care, în anul 2004, reîntorși din străinătate, au decis să fondeze Avicola Rojiște, achiziționând fabrica din județul Dolj.
Cu dorinţa de a le oferi românilor de acasă produse de calitate superioară, folosind experienţa acumulată în străinătate şi investind câteva milioane de euro în modernizare și tehnologizare, familia Duică a dezvoltat trei hale dedicate creșterii găinilor și o secție de ambalare a ouălor.
Cele trei hale ale fermei găzduiesc 45.000 de găini crescute în sistem free range, având acces la un spațiu liber de mii de metri pătrați. Ouăle produse la Avicola Rojiște ajung în toate magazinele Carrefour din țară, retailerul fiind principalul partener de distribuție al afacerii.
Ferma Avicola Rojiște are o producție anuală de peste 5 milioane de ouă, cu variații în funcție de randamentul găinilor, și include o secție modernă de ambalare. În perioadele de producție maximă, aici se ambalează până la 30.000 de ouă pe zi.
https://www.avicolarojiste.com/
„Susținerea producătorilor și crearea unui portofoliu de produse de cea mai înaltă calitate pentru clienții noștri reprezintă principalele noastre preocupări. În prezent, 90% dintre vânzările mărcilor proprii provin de la parteneri locali, atât branduri consacrate precum Carrefour Extra sau Carrefour Bio, cât și parte a programelor noastre originale Drag de România sau Filiera Calității. Ne dorim să continuăm aceste demersuri și să contribuim activ la dezvoltarea comunităților și să le oferim micilor producători o platformă solidă prin care produsele lor să ajungă rapid în casele românilor”, declară Adina Andrei, Director Marcă Proprie, Carrefour România.
Cum alegi ouăle pentru masa de Paşte
Masa de Paşte este un moment special pentru toţi românii. Este ziua în care toată familia se reuneşte şi se bucură de această sărbătoare creştină având pe masă produse tradiţionale: ouă roşii, drob, cozonac. Fiecare dintre noi îşi doreşte să le ofere celor dragi cele mai bune preparate, iar Carrefour vine cu un produso care asigură calitate la preţuri corecte.
În ceea ce priveşte ouăle, "Filiera Calității Carrefour" garantează consumatorilor un nivel de calitate ridicat, dar și o trasabilitate controlată, prin intermediul unui caiet de sarcini foarte strict. În cazul Avicola Rojiște, aceasta înseamnă, pe scurt:
- ouă produse în România, județul Dolj, având trasabilitate controlată;
- ouă de la găini crescute în aer liber, hrănite cu ingrediente vegetale
- fără organisme modificate genetic (OMG)
- fără antibiotice în perioada ouatului.
Beneficiile unui lanț scurt de aprovizionare
Colaborările cu fermele locale, precum Avicola Rojiște, nu sunt doar despre calitate, ci și despre sprijinirea economiei locale. Carrefour susține peste 1.450 de producători locali și ultralocali de produse proaspete, oferindu-le acces la o piață de desfacere extinsă și asigurând:
- Preluarea rapidă a producției și siguranța vânzărilor;
- Consultanță și sprijin pentru dezvoltare;
- Diversitate și prospețime garantată în magazine.
Aprovizionarea locală înseamnă produse mai proaspete, mai sănătoase și un mediu de afaceri sustenabil, aliniindu-se strategiei globale Act for Food prin care Carrefour promovează alimentația sănătoasă.
Fie că alegi ouă pentru masa de Paște sau alte produse din Filiera Calității Carrefour, ai garanția unui lanț de producție controlat, transparent și sustenabil. Sărbătorile sunt un moment de bucurie, iar alegerea unor produse sigure și de calitate înseamnă un Paște mai gustos și mai sănătos pentru întreaga familie!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News