Vaccinarea nu va fi obligatorie pentru suporterii străini care vor asista la Cupa Mondială 2022
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru suporterii străini care vor asista la meciurile Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022, însă aceştia vor fi obligaţi să prezinte un test negativ la sosirea în Qatar, a anunţat joi guvernul de la Doha şi Comitetul Suprem de organizare, citate de AFP.

"Persoanele care vin în Qatar nu sunt obligate să intre în carantină, indiferent de statutul lor privind vaccinarea sau ţara lor de origine", au precizat organizatorii.

"La ghişeul de check-in al aeroportului de plecare, orice vizitator în vârstă de peste şase ani trebuie să prezinte, totuşi, un rezultat negativ cu mai puţin de 48 de ore înainte de ora de plecare pentru un test PCR, şi cu mai puţin de 24 de ore pentru un test antigen", au subliniat oficialii qatarieni, adăugând că nu va fi nevoie de retestare la sosirea în Qatar.

În schimb, purtarea măştii va fi obligatorie pentru toţi cei aflaţi în transportul public şi în unităţile sanitare.

Oricine va fi testat pozitiv în timpul turneului va fi obligat să se autoizoleze timp de 5 zile şi apoi să poarte o mască timp de 5 zile.

Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani vor trebui, de asemenea, să descarce aplicaţia de localizare Ehteraz, care este necesară pentru a intra în locuri publice închise.

Informaţii suplimentare privind utilizarea aplicaţiei Ehteraz în timpul turneului, inclusiv pe stadioane, "vor fi comunicate în timp util", au declarat organizatorii pentru AFP.

Aceştia precizează, de asemenea, că "asistenţa medicală de urgenţă va fi oferită gratuit în spitalele publice pentru deţinătorii cardului Hayya", care acţionează ca o viză pentru Qatar şi ca un bilet de intrare la meci.

Toate spitalele private şi publice, centrele medicale, clinicile şi farmaciile din ţară vor fi deschise vizitatorilor.

Cupa Mondială de fotbal se va disputa anul acesta în timpul iernii, pentru prima oară în istoria sa, turneul final din Qatar fiind programat în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

Cinci posibile meciuri din preliminariile EURO 2024, interzise de UEFA

UEFA a interzis cinci meciuri care s-ar fi putut desfăşura în preliminariile Campionatului European din 2024. 

Cele cinci confruntări sunt: 

Armenia - Azerbaidjan

Belarus - Ucraina

Gibraltar - Spania

Kosovo - Bosnia-Herțegovina

Kosovo - Serbia

Eventuale confruntări între suporterii acestor națiuni ar putea trece pe planul doi spectacolul sportiv, iar UEFA nu dorește să-și asume un asemenea risc social, scrie Digisport.

Nu sunt, însă, singurele restricţii impuse de UEFA la tragerea la sorţi. Din cauza climei, nicio grupă nu va putea avea în componenţă mai mult de două dintre următoarele echipe: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Letonia, Islanda, Lituania, Norvegia. 

Din cauza distanţei, acelaşi lucru se aplică grupelor în care s-ar putea regăsi Kazahstan, Azerbaidjan şi Islanda. 

Meciurile din preliminariile EURO 2024 din Germania se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre selecţionatele calificate. Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Ligii Naţiunilor, în martie 2024, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel