Vaccinarea la chiuvetă. Certificate FALSE în Prahova. Patru persoane, inclusiv asistenţi medicali, reţinute - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vaccinarea la chiuvetă. Certificate FALSE în Prahova. Percheziții ACUM / Foto: Pixabay
Vaccinarea la chiuvetă. Certificate FALSE în Prahova. Percheziții ACUM / Foto: Pixabay
Vaccinarea la chiuvetă continuă în România, deși suntem loviți în plin de cel de-al patrulea val al pandemiei.

UPDATE:

Patru persoane, între care trei asistenţi medicali, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, au declarat, vineri, pentru Agerpres, surse judiciare.

Un centru de vaccinare din comuna Valea Călugărească şi patru cabinete medicale individuale sunt vizate de anchetă, activitatea infracţională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an , au precizat sursele citate.

Poliţia Prahova a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţ într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Cercetările vizează fapte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals. Anchetatorii au pus în executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor.

Știrea inițială:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează, joi, mai multe percheziţii în judeţ într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit acestora, descinderile au loc atât în localităţi din zona rurală, cât şi în unele oraşe, activitatea infracţională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an.

În urma percheziţiilor vor fi aduse la audieri aproximativ 40 de persoane, au precizat sursele menţionate. 

Dr. Cristian Oancea, despre fenomenul „vaccinării la chiuvetă”: Doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat

Medicul Cristian Oancea a fost printre primii care a vorbit despre fenomenul vaccinării la chiuvetă în România, în luna august. Vezi AICI.

„Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică. Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.”, a declarat, la Digi24, Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Medicul a adăugat că în spațiul public se vorbește despre oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. IPJ Timiș a început  verificări  atunci pentru clarificarea situației, a comunicat instituția. De atunci, mai multe percheziții au fost efectuate în mai multe județe din țară. Zeci de persoane au fost reținute pentru că ofereau certificate de vaccinare false. Unii dintre cei prinși sunt chiar cadre medicale.

Este și exemplul unui medic din Cluj  care este cercetat de poliție după ce eliberat mai multe certificate de vaccinare și a înscris persoanele respective în Registrul Vaccinărilor, deși acestea nu s-au imunizat împotriva COVID-19. În plus, unii dintre cei care au cumpărat astfel de certificate  false au recunoscut faptul că nu s-au imunizat împotriva coronavirusului abia atunci când au ajuns pe patul de spital, în stare gravă, fiind infectați cu Sars-Cov-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel