Vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani. Valeriu Gheorghiță, declarațiile momentului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani cu Pfizer ar putea începe în România în prima săptămână din iunie.

Medicul a fost întrebat când ar putea începe vaccinarea copiilor, în cazul în care serul ar fi aprobat în UE și pentru segmentul de vârstă 12 – 16 ani. În acest context, Valeriu Gheorghiță a explicat că administrarea vaccinului la minori ar putea fi demarată la începutul lunii iunie.

„Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea-n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate", a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit Mediafax.

Conform acestuia, copiii nu vor avea nicio problemă să meargă în centrele de vaccinare, dar însoțiți de un părinte sau un tutore.

„Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelui care trebuie să își dea acordul”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Coronavirus. 307 noi cazuri și 39 de decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.076.840 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.036.646 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 307 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 110 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 30.131 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 26.05.2021 (10:00) – 27.05.2021 (10:00) au fost raportate 39 de decese (21 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel