Vaccinare, ETAPA II. Răzvan Cherecheș: Au lansat-o fără să fie pregătită. Va fi semnificativ mai COMPLICATĂ decât prima etapă
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a declarat că este de așteptat ca abia începând de săptămâna viitoare să se pună la punct toate datele privind partea de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19. 

"Au lansat etapa a doua fără să fie pregătită încă. A fost foarte bine că s-a vaccinat președintele, a dat un exemplu pentru toată țara, a produs un răspuns corespunzător, dar partea de logistică, de programare încă nu e pregătită. Săptămâna viitoare probabil că va fi perioada în care, în sfârșit, se vor pune procesele la punct.

Etapa a doua va fi semnificativ mai complicată decât prima etapă. În prima etapă am avut personal medical, oameni cu cunoștințe de biologie, de medicină, cunoștințe legate de sănătate semnificativ mai mari și care sunt poziționate în proximitatea centrelor de vaccinare pentru că acolo lucrează. În etapa a doua avem de-a face cu o populație care trebuie să se programeze, trebuie să se deplaseze până acolo, o parte de logistică. Vom avea în fiecare centru de vaccinare resturi care vor rămâne la finalul fiecărei zile și care trebuie administrate, trebuie dezvoltat un plan pentru asta. Ritmul trebuie crescut semnificativ, adică ar trebui să dublăm numărul de vaccinări zilnice. Nu sunt task-uri ușoare care urmează", a declarat Răzvan Cherecheș, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel