Vaccinare cu AstraZeneca în România. Valeriu Gheorghiță: ”S-a decis că se continuă”. Variantele anunțate de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a anunțat ce se va întâmpla cu vaccinul AstraZeneca în România.

"Este foarte important să se continue vaccinarea cu toate serurile disponibile pentru a opri efectele negative ale acestei pandemii. Lipsa vaccinării poate duce la forme grave de boală. (...) S-a decis că se continuă vaccinarea cu vaccinul de la compania AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Pentru persoanele imunizate cu doza 1, se va continua rapelul cu același tip de vaccin. Persoanele care după prima doză de vaccin au dezvoltat un eveniment trombotic au contraindicație de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca. De asemenea, în urma investigațiilor medicale, se va decide oportunitatea continuării schemei de vaccinare cu un alt tip de vaccin.

Mai mult decât atât, un lucru extrem de important este legat de comunicare și informare. Aici cred că fiecare om trebuie să înțeleagă care sunt eventualele semne de alarmă pe care trebuie să le cunoaștem cât mai bine pentru a ne putea adresa serviciilor medicale pentru diagnostic și tratament. Tocmai de aceea vom elabora alături de colegii de la Agenția Națională a Medicamentului un material informativ pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze sau au fost vaccinate, care să prezinte succint care sunt potențialele semne și simptome de alarmă pentru care trebuie să solicităm un consult medical.", a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel