Data actualizării:
Data publicării:

Sute de oameni, la vaccinare la Biblioteca Națională. Val Vâlcu explică de ce apar, totuși, piedici în România: O mahalagioaică care a ajuns politician...

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Jurnalisul Val Vâlcu a vorbit despre încrederea oamenilor în vaccin și despre anumite forțe politice care speculează lipsa de informare a unei părți din societate.

Alegeri prezidentiale 2024

Sunt între 300 şi 400 de persoane care vor să se vaccineze, în fata Bibliotecii Naţionale. În ultima oră s-au vaccinat peste 100 de persoane la acest centru.

"Oamenii care merg la Biblioteca Naţională, de obicei, merg și acum la vaccinare. Este clar şi vom dovedi în cursul săptămânii şi cu cifre că, pe măsură ce nivelul de educaţie al unui om creşte, creşte şi încrederea în vaccinare. Oamenii mai puţin informaţi, mai puţin educaţi, cad mai uşor pradă acestor campanii de fake news, de dezinformare, teoriilor antivacciniste. Ar trebui să ne gândim cine le lansează, cine are interese. Aici, nu am dovezi la fel ca în cazul educației care corelează cu încrederea în vaccin, dar m-aş putea gândi la alte ţări, alte puteri care doresc să scadă încrederea cetăţenilor în autorităţi, în general, nu neapărat în România, să introducă disensiuni în societate.

"Forţe politice care speculează lipsa de informare a populaţiei"

Haideţi să ne punem următoarea problemă... De ce au succes unele naţiuni și unele merg mai prost sau chiar eşuează? În România, unde lumea este suspicioasă, în general, îţi doreşti să moară capra vecinului, ai mai puţine şanse decât într-o naţiune mai educată, mai coezivă - de exemplu Israelul, SUA, unde numărul persoanelor vaccinate a depăşit 105 milioane. Și ai România, unde o mahalagioaică, care a ajuns politician, un lider al puterii - mă refer la Dacian Cioloș - care să mai stăm, să ne mai gândim, când a fost premier a blocat legea vaccinării, nu a trimis-o în Parlament... Ai forţe politice care speculează această lipsă de informare sau de educare a populaţiei", a spus Val Vâlcu la Antena 3.

Vaccinare cu momente artistice

La Biblioteca Națională din București, are loc Maratonul de Vaccinare - Ediția București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Maratonul bucureștean include și Sala Palatului și cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, și 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze.

Cei care doresc să se vaccineze la Biblioteca Națională beneficiază și câteva momente artistice. Iată programul pentru sâmbătă și duminică:

Sâmbătă, 8 mai 2021

Ora 15:00 – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” 

Geanina Meragiu – vioară Adina Cocargeanu – pian 

În program, lucrări de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Émile Frédéric Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 16:00 – Filarmonica „George Enescu”

Ionut Ștefănescu – flautClementina Ristea-Ciucu – pian 

În program, lucrări de: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Antonin Dvorak, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mancini, Petre Elinescu, Tiberiu Brediceanu.

Ora 17:00 - Centrul Național de Artă -Tinerimea Română” - Trio cu pian 

Sebastian Antoneac – clarinetCornelius Zirbo – violoncel Theodor Dumitru– pian

În program, lucrări de: Ludwig van Beethoven și Johannes Brahms

Duminică, 9 mai 2021 

Ora 16:00 – Alexandru Tomescu  - vioară 

Sânziana Mircea – pian 

În program, lucrări de: Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, C. Saint Saens, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu.

Ora 17:00 - Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” 

Izabela Ghergu – violoncelIoana Tudor – vioară Ionuț Diaconu – pian 

În program, lucrări de: George Enescu, Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Franz Liszt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel