Vaccin gripal, DATA LIMITĂ. Zaharescu, ARPIM, APEL. ”E important să ȘTIM!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Au început deja pregătirile pentru vaccinul antigripal de anul viitor. Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM, a explicat totul în cadrul dezbaterii ”Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021”.

Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM, a explicat în direct la DC News și DC News TV cu cât timp înainte încep pregătirile pentru realizarea vaccinurilor antigripale. Mai mult, în cadrul dezbaterii ”Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021”, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat care este viziunea pentru anul viitor. 

”Fără discuție este nevoie de acea predictibilitate. În general, pregătirile pentru fabricația unui vaccin gripal încep cu 12 luni înainte și ținând cont că anul trecut, în clipa în care industria și-a pregătit procesul de fabricație nu eram într-o situație atât de specială cum suntem acum, pentru anul viitor am vrea să avem acea vizibilitate de care este nevoie pentru o programare corectă a fabricației. Asta presupune că în perioada aceasta, până la finalul lui noiembrie, să avem o imagine clară despre cantitățile care vor fi solicitate în România pentru anul viitor. Pentru anul acesta, cantitățile pregătite sunt undeva în jurul a trei milioane de doze pentru România, dar ar fi important pentru noi să știm care este gândirea pentru anul viitor”, a declarat Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM. 

Întrebat care este viziunea pentru anul viitor, Andrei Baciu a explicat:

”Ați văzut că față de anii precedenți s-a demarat acest proces mai devreme. Lucrurile trebuie făcute etapizat. Avem toată deschiderea să avansăm și să facem progrese inclusiv la nivelul acestei planificări. Vom lua în calcul posibilitatea de a finaliza această analiză inclusiv până la finalul anului 2020”, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

VEZI MAI MULTE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel