Data publicării:
Vaccin Covid-19. O informație interesantă pe care antivacciniștii se fac că o uită după cazul ”medic de 32 ani și paralizia facială”
Știrea săptămânii trecute a fost că un medic, o femeie în vârstă de 32 de ani, după ce s-a vaccinat cu a doua douză a vaccinului Covid-19 de la Pfizer, a prezentat simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte. În urma unor investigații efectuate la Spitalul Județean Vâlcea și Spitalul Universitar din București, acest diagnostic a fost infirmat.
Așadar diagnosticul de paralizie facială a fost infirmat în cazul doctoriței de 32 de ani din Vâlcea despre care joia trecută se anunțase că suferise o reacție adversă rară după vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (Comirnaty), anunță Ministerul Sănătății. Tânăra și-a revenit și este în stare bună, spune instituția.
În orice caz, informația esențială este că medicul de 32 de ani este bine! Însă nimeni nu vorbește despre zecile de cadre medicale cu Covid-19 care au murit în România de la începutul pandemiei. Ce n-ar fi dat să aibă vaccin și să facă o mică febră sau să aibă vreo durere musculară decât să zacă acum la trei metri sub pământ! Dar informația asta nu o veți auzi din gura antivacciniștilor.
Ei tot rostogolesc pe Facebook una și bună: o femeie de 32 ani a făcut paralizie facială după rapel. Nu zic și că femeia este acum bine. Nu spun și că diagnosticul a fost infirmat de Ministerul Sănătății. Și nu spun nici că numărul medicilor care au murit de Covid-19, doar în România, este de ordinul zecilor. De altfel, circa 10.000 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus de când a început pandemia. Numărul deceselor în rândul medicilor s-a oprit recent tocmai pentru că s-au vaccinat.
Sunt 94 de cadre medicale (nu doar medici, ci și asistente și infirmiere) decedate.
Câteva decese ale medicilor români din rândul zecilor care au fost:
Doi medici, soț și soție, de la Spitalul Municipal Campina, au decedat în urma infecției cu noul coronavirus. Ei au murit la trei zile distanță unul de celălalt.
”O tragedie ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie. Medicii Alexandrina și Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.
Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale. Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 și mai grav întreaga familie.
Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020, cu doar trei zile înaintea soției", potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a Federației Solidaritatea Sanitară din România.
Un medic ATI de la Spitalul Judeţean Suceava a murit în urma unor complicaţii generate de infectarea cu noul coronavirus. Bărbatul avea 46 de ani şi s-a infectat în noiembrie.
”Conducerea Spitalului Judeţean Suceava exprimă profunda durere la pierderea colegului dr Irimescu Ovidiu, medic specialist în anestezie şi terapie intensivă, răpus de acelaşi virus cu care ne confruntăm. Disparitia lui ne arată cât de fragili suntem în faţa sorţii şi că eforturile noastre de a lupta cu boala nu trebuie să înceteze vreodată. Ne va lipsi ca medic şi prieten”, a transmis conducerea Spitalului Judeţean Suceava.
Unul dintre cei mai reputați neurologi din România, Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, director al Departamentului de neuroștiințe de la UMF Carol Davila, s-a stins din viață din cauza COVID-19. Era internat la Terapie Intensivă la Institutul Matei Balș.
Era membru corespondent al Academiei Române și Președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România și în noiembrie 2019 a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis.
Domeniile sale de interes științific cuprindeau demențele și bolile neurodegenerative (în particular Parkinson și Alzheimer), distoniile musculare și alte anomalii de comportament motor, bolile cerebro-vasculare, scleroza multiplă, patologia somnului în bolile neurologice și în bolile medicale. Realizase sau colaborase la studii clinice în: boli cerebro-vasculare, Parkinson și alte tulburări de comportament motor, demențe, scleroză multiplă, migrenă, durere neuropatică, epilepsie. A fost Investigator Principal Național și Investigator Principal în peste 50 studii clinice internaționale multicentrice.
În bogata sa activitate, prof dr Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări științifice (în ISI Web of Science: 144 lucrări, 1551 citări, indice Hirsch=16) și comunicate în reviste de la congrese și alte manifestări științifice de prestigiu din țară și internaționale. De asemenea, este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.
Și lista continuă. Parcă ar fi fost mai ușor de suportat o febră moderată, dureri musculare, roșeață la locul înțepăturii decât patru scânduri. Dar, din păcate, medicii care au murit nu au fost atât de norocoși încât să trăiască până la apariția vaccinului Covid-19. Ei au fost acolo, pe baricade, să încerce să ne salveze din ghiarele coronavirusului care a omorât deja mult prea mulți oameni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News