Vaccin COVID-19. Dr. Emilian Imbri: Reacţiile după rapel, ceva mai "zgomotoase". Semn că organismul reacţionează
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Emilian Imbri anunţă reacţii ale organismului la rapelul vaccinului COVID-19. Sursa: Pixabay
Emilian Imbri anunţă reacţii ale organismului la rapelul vaccinului COVID-19. Sursa: Pixabay
Emilian Imbri, managerul spitalului "Victor Babeş" din Capitală, a afirmat că după rapelul vaccinului împotriva COVID-19 pot apărea mai multe reacţii, dar acesta ar fi un semn bun.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului.

Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare - dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, la Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel