VACANȚE de SĂRBĂTORI. Totul despre CLAUZA COVID din pachetele agențiilor de turism. "Îţi recuperezi toţi banii"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, a vorbit despre condițiile în care românii își pot cumpăra pachete de vacanță în perioada Sărbătorilor, fără a pierde banii.

Clauza COVID

"Sunt mulţi care se întreabă ce se va întâmpla, dar nici agenţii de turism nu pot răspunde. Diferenţa față de luna martie sau aprilie este că oamenii nu îşi mai doreau să călătorească, le era frică. Acum, însă, oamenii îşi doresc să călătorească, dar nu le este frică de virus, cât le este frică de restricţiile care pot să apară sau de carantină atunci când te întorci în ţară. Unele lucruri nu pot fi evitate - în speţă, incompetența Guvernului nostru şi este părerea mea -, dar alte lucruri pot fi evitate şi, aici, mă refer la pierderea banilor.

Deosebirea faţă de acum opt luni este că, între timp, au apărut asigurări de călătorie care includ şi clauza COVID, adică, dacă te îmbolnăveşti de COVID în străinătate, nu rămâi al nimănui. Compania de asigurări îţi achită costurile de spitalizare sau orice cost legat de problema medicală. Dar există și asigurări storno care includ clauza COVID. Dacă te testezi înainte de plecare şi te descoperi pozitiv asimptomatic, nu mai poţi pleca, dar îţi recuperezi toţi banii. Asigurarea storno asigură şi accidente, îmbolnăviri sau chiar deces înainte de plecare", a explicat Răzvan Pascu, la Antena 3.

"Condiţiile de rezervare sunt mai accesibile"

"Față de cum era în aprilie, martie, mai, la începutul anului, acum şi condiţiile de rezervare sunt mai accesibile. Am văzut rezervări care se pot face şi se pot anula cu până la 48 de ore înainte. Le recomand tuturor care pleacă într-o călătorie în străinătate să mai plătească câteva zeci de lei în plus pe o asigurare storno cu clauză COVID. Nu sunt multe companii de asigurare în România care asigură asta, dar eu ştiu cel puţin trei.

"Unele agenții îi testează pe turişti"

Sunt unele agenţii care au luat decizia să îi testeze pe toţi turiştii care pleacă într-un grup - şi au obţinut preţuri preferenţiale de la clinicile medicale -  astfel încât să ştie toţi că sunt ok în momentul în care pleacă, chiar dacă destinația respectivă nu o cere. Şi aici mă refer în special la destinațiile intercontinentale. Nu mă refer la Europa pentru că Europa este o problemă acum. Nu prea avem unde să mergem în Europa. Fie nu ne primesc ei, fie trebuie să stăm în carantină când ne întoarcem", a mai spus Răzvan Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel