Vacanță Spania 2021. Românii vaccinați cu ambele doze pot călători fără restricții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vacanță Spania 2021 / Foto: Pixabay
Vacanță Spania 2021 / Foto: Pixabay
Românii vaccinați cu ambele doze pot călători fără restricții în Spania.

Călătorii străini care atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum şi cu vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac-Coronavac, vor putea intra fără restricţii în Spania începând de luni, 7 iunie, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen), Agerpres, citând EFE. Precizăm că Spania este pe lista verde a României, deci nu se stă în carantină nici la întoarcere în țară.

De această facilitate nu pot beneficia persoanele care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia, ţări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Deşi neaprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

VEZI ȘI: Vacanță în Spania cu final tragic: Doi turiști au murit după ce au căzut de la balcon - VIDEO

Certificatul sanitar european



Această relaxare a restricţiilor pentru intrarea în Spania - ce va fi detaliată printr-un ordin pe care ministerele Sănătăţii şi de Interne îl vor publica sâmbătă - este determinată de dorinţa guvernului de la Madrid de a relansa turismul, o sursă importantă de venituri pentru Spania, ţară care în primele patru luni ale acestui an a pierdut circa 20 de milioane de turişti.

Tot de luni Spania va începe implementarea într-o perioadă de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie. Acest document, în format digital sau tipărit şi prevăzut cu un cod QR, va atesta vaccinarea anti-COVID-19, testarea negativă sau imunizarea după o infectare anterioară.

 

Spania, pierderi de milioane de euro

Spania este dezamăgită de decizia Marii Britanii de a o păstra pe lista roșie. Premierul Pedro Sanchez anunțase că începând cu 7 iunie țara sa își deschide porțile turiștilor britanici care vor putea veni aici fără restricții și sperau la un număr mare de turiști veniți din UK.

Ximo Puig, președintele Comunității Valenciene s-a întâlnit cu Hugh Elliot, ambasadorul Marii Britanii în Regatul Spaniei și i-a solicitat acestuia ca cel puțin Comunitatea autonomă Valenciană să fie introdusă pe lista verde de călătorie pentru turiștii britanici. Totuși, niciun argument nu a fost suficient de bun pentru executivul britanic condus de Boris Johnson. Acum Spania riscă pierderi de milioane de euro din această cauză.

VEZI ȘI: Marea Britanie provoacă HAOS. Peste 100.000 de turiști, blocați în Portugalia. Spania riscă pierderi de milioane de euro, iar Macron le cere francezilor să stea acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel