Vacanță în Seychelles. Paradisul din Oceanul Indian (GALERIE FOTO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să ajungi în paradis, mergi în Seychelles, un adevărat paradis. Ți-am pregătit câteva imagini din acest loc minunat pentru a-ți face o mică idee despre ce te așteaptă acolo.

Seychelles este un arhipelag de 115 insule (foarte multe sălbatice, nelocuite), format din 2 tipuri de insule:

Inner Islands, sau insulele interioare, sunt insulele principale, granitice, precum Mahe, Praslin şi La Digue, dar şi insulele mici situate în imediata lor vecinătate, potrivit familiahaihui.ro.

Outer Islands, sau insulele exterioare, sunt insule plate, coraline, ce se întind către coasta de vest a Africii, în grupuri denumite Aldabra Group, Farquhar Group, Alphonse Group, Amirantes Group, Southern Coral Group.

Vezi și: Zanzibarul, destinația adorată de români, văzut altfel. Vei fi surprins (GALERIE FOTO)

Transportul în Seychelles

- cu ferryboatul

- cu maşina

- cu autobuzele transportului în comun

Excursiile, transportul cu ferry, sunt destul de scumpe.

Cele mai frumoase plaje

Cea mai cunoscută şi cea mai fotografiată din lume: Source d'argent aflată pe Insula La Digue. Praslin şi La Digue au nenumărate plaje excepţionale cu nisip alb şi apa turcoaz şi bineînţeles minunatele stânci de granit, potrivit dordeduca.ro.

Atenţie!

Curenţii sunt periculoşi. Pe unele plaje este interzis să intri în apă. Informează-te dinainte unde poţi face baie şi verifică şi perioada de reflux când pe unele plaje apa se retrage atât de mult că nu poţi înota deloc.

Vezi și: Imagini senzaționale din Dubai. Idee pentru o vacanță de lux (GALERIE FOTO)

Ce trebuie să știi

Temperatura aerului variază numai între 24 şi 32 grade Celsius în tot timpul anului, apa oceanului este perfectă pentru înot, caldă.

Moneda locului este Rupia Seychelles (SR), iar paritatea este cam asta: 1 Euro = 16.34 SR, 1 USD = 13.85 SR.

Nu este nevoie de viză pentru intrarea în Seychelles. Însă, la intrarea în ţară, la vamă, ţi se cer biletul de avion de retur, dovada rezervării cazării şi paşaportul valabil. Ţi se aplică o ştampilă pe paşaport (permis de intrare) valabilă pentru şedere de o lună, cu posibilitate de prelungire.

Nu este nevoie să faceţi niciun vaccin înainte de a pleca în Seychelles, nu există riscul contractării malariei sau febrei galbene în această ţară.

Peste tot se vorbesc trei limbi: creolă (o variantă combinată între franceză şi dialecte africane), franceză şi engleză.

Marea majoritate a populaţiei ţării este de religie catolică, foarte puţini protestanţi, anglicani, musulmani sau hinduşi.

Diferenţa de fus orar între România şi Seychelles este de plus 2 ore.

Vezi și: Vacanță în Italia. Cinque Terre, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel