Urmărește emisiunea live
Vacanță în GRECIA, modificare! Tot ce trebuie să știți despre PLF, QR, testul COVID
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Toți turiștii care merg în Grecia trebuie să știe asta! 

De la 1 iulie, Grecia a introdus un formular ce este necesar a fi completat. Fără completarea lui, nu intrați în statul elen. Formularul, numit Passenger Locator Form (PLF), trebuie completat cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în Grecia, de fiecare turist. După completare, turiștii urmează să primească un mail de confirmare. Înainte de ziua în care este programat ca turistul să ajungă în Grecia, la miezul nopții, va primi codul QR necesar intrării în Grecia. Codul QR va fi primit într-un link în mail-ul de confirmare. 

Pe lângă codul QR, turiștii trebuie să prezinte rezultatul unui test COVID-19 negativ, tradus în engleză. Testul PCR trebuie să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Doar pacienții care au un rezultat RT-PCR negativ vor primi acces să intre în Grecia. Certificatele trebuie să fie în engleză și să conțină numele și CNP-ul turistului. Testul trebuie să fie făcut la laboratoare naționale de sănătate sau în laboratoare private, acreditate național. 

Atenție! Chiar dacă prezentați rezultatul testului PCR, care este obligatoriu, tot trebuie să completați PLF-ul, iar testarea aleatorie la graniță va continua, conform informațiilor publicate de oficialii greci. 

Prezentarea de certificate false se pedepsește conform legii din Grecia. 

Ultimele informații pentru turiștii care merg cu mașina sau autocarul în Grecia sunt că granița Kulata - Promachonas se va deschide de la ora 00:01, în această noapte, și nu de mâine dimineață, de la ora 08:00, așa cum se anunțase inițial. 

Celelalte puncte de intrare în Grecia rămân închise pentru turiști. 

Sursa informațiilor este travel.gov.gr, site-ul pe care trebuie să-l accesați pentru completarea PLF. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel