Data publicării:

Cum arată prima stație de gaz natural lichefiat bio. Reportaj de la inaugurarea stației Vulcan din Pecica

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Vulcangas România, o subsidiară a Società Italiana Gas Liquidi Spa – Grupul Vulcan, a inaugurat prima stație LNG și BioLNG din România, un pas către un viitor energetic mai sustenabil. Claudia Butoarcă, brand marketing manager la IVECO România, declară că proiectul BioLNG este unul ambițios, ce reduce mai mult amprenta de carbon a transporturilor, aducând beneficii de mediu semnificative și aliniindu-se la viziunea unui viitor verde.

"Situată în orașul Pecica, județul Arad, această nouă infrastructură reprezintă un început pentru un transport de mare tonaj mai curat și sustenabil în țară, un pas către o decarbonizare reală și pragmatică a transportului greu și comercial.

Stația Vulcan din Pecica marchează un prim pas crucial în cadrul unei strategii prin care Grupul Vulcan se angajează să realizeze un coridor de stații LNG și BioLNG în România, urmând să construiască alte două stații, una la București, într-o stație OMV Petrom, cu care avem un parteneriat pentru dezvoltarea LNG și BioLNG în transport, și alta la Constanța, la portul de la Marea Neagră", se arată în comunicatul de presă remis.

3. Sursa: Pex... (poluare_88234600.jpg)

Direcția este schimbarea, drumul ecologic spre decarbonizare

În cadrul inaugurării, au luat parte și reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului României, ai Ambasadei Italiei în România, ai Consiliului Județean Arad, ai Primăriei Pecica, dar și ai Federației Patronale Petrol și Gaze.

"Sectorul transporturilor este responsabil pentru 16% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din România. Nevoia de decarbonizare este una urgentă, iar LNG-ul și BioLNG-ul, ambele prezente în această stație, contribuie la soluționarea acestei provocări.

BioLNG-ul este o sursă regenerabilă care reduce mai mult amprenta de carbon a transporturilor, aducând beneficii de mediu semnificative și aliniindu-se la viziunea unui viitor verde.

Transportul joacă un rol esențial în îndeplinirea obiectivelor climatice și ne oferă două scenarii clare de acțiune: continuarea pe modelul clasic (modelul actual) sau adoptarea unor măsuri mai ambițioase pentru reducerea emisiilor de gaze până în 2030.

Dar ținând cont de noua directivă privind raportarea de sustenabilitate și responsabilitate socială care va impune companiilor să raporteze impactul lor asupra mediului, începând cu 1 ianuarie 2025, este evident că direcția este schimbarea, iar această stație reprezintă un pas către conformarea la noile standarde de raportare europene.

Astăzi, România demonstrează că nu doar discutăm despre sustenabilitate, se fac pași concreți în această direcție, iar această stație este doar începutul unui drum mai ecologic.

Doar împreună putem construi un viitor mai verde, în beneficiul nostru și al generațiilor viitoare", a declarat Claudia Butoarcă, brand marketing manager la IVECO România.

Ascultă mai multe în reportajul DC News:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel