Va fi montat un semafor pe Podul Giurgiu - Ruse. Prima secțiune va fi 5 luni în lucru, se va circula pe o singură bandă/ Reparația totală va dura 2 ani
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Poliția Frontiera/ Podul Prieteniei
foto Poliția Frontiera/ Podul Prieteniei
Podul Giurgiu - Ruse intră în reparație capitală din iulie, vreme de doi ani. 

Podul Ruse- Giurgiu intră în reparații din iulie. Acestea încep de la pasajul superior. Prima secțiune închisă va avea o lungime de 400 de metri și va acoperi banda de intrare în Bulgaria. Aici lucrările ar urma să dureze cinci luni, timp în care circulația se va desfășura, în ambele sensuri, pe banda care duce spre România. Informațiile vin de la Administrația Regională – Ruse, în urma întâlnirii dintre prefectul regional, Dragomir Draganov, și adjunctul său, Gheorghi Georghiev, cu reprezentanții instituțiilor de stat și locale, conform Rador. 

La întâlnire au participat și reprezentanții consorțiului ”DZZD Podul Dunării”, care au dat asigurări că pe perioada reparației, nu va exista nicio întârziere în activitatea punctului de frontieră, iar fluxul de trafic pe pod nu va fi perturbat. Conform acestora, va fi montat un semafor pentru a reglementa trecerea autoturismelor și a tirurilor. 

Urmează să fie purtate discuții între Dragomir Draganov, Gheorghi Georghiev și reprezentanții instituțiilor românești astfel încât să fie găsite opțiunile de relaxare a traficului în timpul reparației podului.

Partea bulgară a propus, pentru o fluidizare a traficului, să fie plătită online taxa de pod pe direcția Bulgaria - România. Se studiază și posibilitățile de asigurare a unui traseu cu punct de lucru automatizat.

Estimările sunt ca reparația podului să înceapă în iulie, iar lucrările se vor desfășura fără oprirea circulației. Se va lucra zilnic timp de 10-12 ore pe zi, în timpul zilei. Procesul de lucru va fi organizat și efectuat în etape, pe tronsoane, astfel încât vehiculele să treacă în ambele sensuri pe banda pe care nu se efectuează lucrări de construcție.

22 de milioane de euro și 2 ani de reparații 

De când a fost deschisă circulația pe pod, în urmă cu 70 de ani, până în prezent, nu a fost efectuată o astfel de reparație. În urmă cu mai bine de 22 de ani, rosturile podului au fost consolidate, iar în 2011, a fost înlocuită hidroizolația și pavajul asfaltic. Proiectul tehnic de reparație prevede înlocuirea completă a pavajului asfaltic, a panourilor, hidroizolații, parapete, marcaje etc. Executantul reparației podului Ruse-Giurgiu este DZZD ”Podul Dunării”. Valoarea proiectului este de 44.877.228,68 de leva (circa 22 de milioane de euro) cu TVA. Termenul pentru lucrările de construcție conform contractului este de 730 de zile, arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel