Utilizatorii Facebook vor primi bani dacă îndeplinesc o condiție. Ce trebuie să facă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Colaj: Pxhere, Unsplash
Colaj: Pxhere, Unsplash
Motiv de bucurie pentru utilizatorii Facebook. Meta îi va plăti pe cei care îndeplinesc o anumită cerință în postări. Această inițiativă interesantă a fost lansat de compania americană prin programul „Music Revenue Sharing”.

Facebook își va recompensa clienții şi va face, astfel, concurenţă cu celelalte reţele sociale care au deja asemenea programe pentru utilizatori. Aceștia vor primi un procent dacă adaugă muzică licenţiată la propriile filmări. Renumerația se aplică doar în cazul filmărilor lungi de cel puţin 60 de secunde. Creatorii de conţinut vor câştiga 20% din veniturile generate, iar restul banilor vor fi împărţiţi între Meta şi artişti, relatează observatornews.ro.

În ce condiții vor primi bani cei care postează clipuri

Pentru a beneficia de programul „Music Revenue Sharing”, creatorii de conţinut trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

- să fie eligibili pentru reclame în video

- să îndeplinească criteriile stabilite de Facebook pentru monetizare

- să folosească melodii din librăria de muzică licenţiată de platforma socială

Utilizatorii Facebook vor fi notificaţi automat, după postarea unui video, dacă acesta este eligibil pentru noul program. Notificarea va fi vizibilă în Creator Studio, acolo unde vor putea fi verificate şi veniturile generate în acest fel. Pentru moment, „recompensa” dată de Facebook este disponibilă doar în Statele Unite ale Americii. Meta a anunțat însă că va începe să extindă disponibilitatea programului în lunile următoare și-n alte locuri. Un singur lucru surprinde privind programul „Music Revenue Sharing”. Acesta nu este disponibil pentru Reels, categoria de conţinut video pe care Meta pune acum mare accent, conform sursei citate.

Cum să faci bani din Facebook

Primul lucru pe care trebuie să-l știm când căutăm să monetizăm prezența noastră în rețeaua de socializare este că există o serie de cerințe. Nu toată lumea poate câștiga bani pe platformă. Aceasta este lista regulilor pe care rețeaua de socializare le-a stabilit în cazul în care dorim să obţinem venituri şi altfel:

Creați conținut pe o suprafață acceptată (pagini, evenimente și grupuri).

Locuiți într-o țară reglementată de Meta

Respectați standardele comunității.

Urmați politicile de monetizare stabilite pe platformă.

Distribuiți conținut original și autentic (fără știri false sau farse).

Respectați condițiile de plată.

Monetizați interacțiunea autentică.

Urmăriți condițiile pentru grupuri, pagini sau evenimente de pe Facebook.

Dezvoltați o prezență consolidată

Nu numai că trebuie să respectăm cerințele pe care le-am menționat anterior, dar rețeaua de socializare nu permite ca nicio pagină sau grup să-și poată monetiza prezența. Facebook Studio este un instrument pe care ni-l oferă rețeaua socială să știm dacă putem câștiga bani din el sau nu. Acest instrument va analiza dacă ne putem monetiza grupul sau pagina de pe platformă. Pașii de urmat pentru a verifica acest lucru sunt următorii:

Acces la Studio de creație

Faceți clic pe fila Monetizare din partea stângă a ecranului.

Selectați pagina pe care doriți să o verificați dacă poate fi generată de bani.

Faceți clic pe Aplicare.

Făcând acest lucru, vom obține o pagină în care ni se spune dacă putem câștiga bani cu pagina noastră şi în ce condiţii. Verde înseamnă gata. Culoarea galbenă indică faptul că pot exista unele dezavantaje, așa că cel mai bine este să lucrați la ele înainte de a începe să generați bani. Culoarea roșie ne va spune că momentan nu este posibil să folosim pagina noastră pentru a câștiga bani pe rețeaua de socializare. 

Reclame pe Facebook

Facebook Ads este una dintre cele mai bune modalități de a câștiga bani pe rețeaua de socializare. Este o oportunitate de a investi în pagina ta și, astfel, să poți crește acoperirea publicațiilor tale pe rețeaua de socializar. Îți va permite să ajungi la mai multe persoane din afara cercului de urmăritor. Iar pe măsură ce publicul se extinde, vor veni şi mai mulţi bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel